BC Apollo: Verslag 9e speelweek

Algemeen 42 keer gelezen

Afgelopen weekend speelden alle BC Apollo teams thuis.

Apollo 1 – Ban 4

Apollo 1 moet wel heel erg gaan pieken om degradatie te ontlopen. Er werden heel spannende partijen gespeeld, maar de punten gingen naar tegenstander Ban 4 uit Amersfoort. Toch gaat het team zich steeds meer thuis voelen in de 1e klasse, waarin ze door promotie vorig jaar, terecht zijn gekomen. Waar de dames in de dubbel bij Ban volledig weg geslagen werden, werd er nu een spannende driesetter gespeeld. Terwijl Steven Tolsma zijn single en mixpartij met Ingrid Otto nog in driesetters verloor, lukte het Ruben Makkee de enige punt met zijn enkelspel te scoren in een nette tweesetter (21-18 en 21-13). Eindstand: 1-7 verloren.

Apollo 2 – Leerdam 5

Apollo 2 moest het nog even doen zonder Enno Schop tegen de nummer 2, Leerdam5. In de herendubbel werd wat ervaring gemist, waardoor deze partij in drie sets verloren ging. De damesdubbel werd gewonnen. Gelukkig werden 3 van de 4 enkelpartijen gewonnen De mixpartijen werden fifty-fifty verdeeld. Eindstand: 5-3 gewonnen. Vorige week werd een verplaatste wedstrijd in Linschoten gespeeld tegen Rap 2 en gewonnen met 3-5. De enige driesetter in de mix werd helaas verloren en door de vele tweesetters was de wedstrijd in slechts 2,5 uur gespeeld. Apollo 2 heeft nu 7 punten voorsprong op Leerdam, maar heeft één wedstrijd meer gespeeld.

Apollo 3 – OSM Badminton 3

Apollo 3 had de hulp van invaller Iwan Kuijf, omdat Edwin van Es geblesseerd was. Iwan en Jos Manders moesten even aan elkaar wennen in het dubbelspel en verloren de eerste set met 14-21. Daarna ging het gas er op en werden de volgende 2 sets wel gewonnen. In de enkelpartijen hadden onze heren het ook zwaar tegen de mannen van OSM. Ook hier driesetters, die helaas wel verloren gingen. De dames van Apollo hadden wel een duidelijk overwicht en wisten hun partijen te winnen. Uitslag: 6-2 gewonnen, waarmee dit team een goede kans gaat maken op het kampioenschap.

Apollo 4 – DVS Utrecht 7

Terwijl uit in Utrecht nog met 2-6 gewonnen was, konden dit keer de Utrechtenaren moeilijk gepasseerd worden. DVS kwam met een andere heer en een andere dame als troeven en nu konden alleen het herenenkelspel van Quido Smits en het dames enkelspel van Ditje Hilgeman beide in tweesetters gewonnen worden. Apollo 4 kwam kracht tekort en verloor de rest, waaronder drie driesetters. Eindstand: 2-6 verloren.

Bijzonder detail was dat één van de dames van DVS haar schoenen vergeten was, zodat de tegenstandsters van Apollo 4 en 5 één paar schoenen om de beurt gebruikten. De speelvolgorde van de wedstrijden werd daardoor heel variabel.

Apollo 5 – DVS Utrecht 9

Hier zijn het de herendubbel, het enkelspel van Patrick Smit en de twee mixen, die de punten opbrachten. De damesdubbel van Betty Bakker en invalster Angela Keuper werd in een spannende driesetter verloren en ook John van Zandvliet ging weer voor zijn eeuwige drie sets. Eindstand: 4-4

Apollo M1 – Flevoland M1

Zondagochtend kwam Flevoland M1 op bezoek bij Apollo M1. Het lukte Han van Baarsen niet zijn enkelspel en spannende dubbelspel met Hans Schinkel te winnen (21-19, 14-21 en 21-19), de rest werd wel gewonnen. Er waren 4 driesetters voor nodig, waarvan er 3 gewonnen werden. Eindstand: 6-2 gewonnen.

Apollo M2 – Thiela M3

Mannen 2 mocht spelen tegen de laatste in hun poule Thiela M3. Met een paar invallers kwam Tiel naar de IJsselhal en helaas voor onze mannen waren dat geen slechte vervangers. Eén dubbel werd met gemak gewonnen, voor de andere partijen moest geknokt worden. Met uitslagen van 20-22 en 23-21 heel spannend. Eindstand: 3-5 verloren.

Uitslagen jeugd:

Apollo J1 – Flevoland J1         : 1-7

Apollo J2 – Ban J6                 : 3-5

Apollo J3 – Amersfoort J5 : 7-1

Apollo J4 – ‘t Slot J3         : 7-1

Apollo J5 – Ban J12                : 6-0

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De gedecoreerden met hun partners en burgemeester Van Hartskamp.
Koninklijke onderscheidingen voor zes inwoners gemeente Montfoort Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws 25 apr, 23:29
Afbeelding
Montfoort zet met beleidsplan integrale schuldhulpverlening in op 'grip op geld' houden Nieuws 25 apr, 14:56
Afbeelding
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 25 apr, 08:50
• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 25 apr, 08:46
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10