Afbeelding

Actie Schooltent levert ruim 21.000 euro op

22 dec, 11:46 Algemeen

Montfoort - Op feestelijke wijze werd de Actie Schooltent in het Wellant College in Montfoort afgesloten. Diverse organisaties, verenigingen, scholen en bedrijven hebben in het afgelopen anderhalf jaar de actie ondersteund en in die tijd ruim 21.000 euro gedoneerd. Na een inleiding door Bert Jansen, voorzitter van de stichting Actie Schooltent, kreeg Gerard Jonkman van het Nederlandse Rode Kruis in Beiroet het woord. Met een indringende presentatie maakte hij duidelijk dat de beoogde donatie vooral hard nodig was.

Oorspronkelijk was de actie vooral bedoeld voor een schooltent met leermiddelen, maar omdat de Libanese regering vluchtelingenkinderen inmiddels laat instromen in het reguliere onderwijs is een schooltent niet relevant, maar blijft er wel behoefte aan de spulletjes om het lesgeven mogelijk te maken.

Gerard kent de directrice van het schooltje persoonlijk en hij vertelde hoe zij daar keihard werkt om lokale kinderen en vluchtelingenkinderen weer onderwijs te bieden.

Na de pauze werd door de voorzitter van de stichting Actie Schooltent Bert Jansen, samen met Anne Wallinga, leerlinge van het Wellant College, een cheque van 15.000 euro overhandigd aan Gerard Jonkman.

Daarnaast is een bedrag van 4.000 euro overgemaakt naar Save the Children, die de actie mede heeft vormgegeven. Het resterende bedrag is bedoeld om de nog lopende kosten af te dekken en wat er dan nog rest zal eerlijk onder de twee hulporganisaties verdeeld worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
IJsselsteiners protesteren met omgekeerde stadsvlag Algemeen 16 aug, 15:29
Afbeelding
Felicitaties voor gouden bruidspaar Algemeen 16 aug, 15:03
Afbeelding
Bibliotheek IJsselstein voortaan op dinsdagavond open Algemeen 16 aug, 15:00
Afbeelding
Bouwen maar ! Algemeen 16 aug, 14:59
Afbeelding
Polsstokspringster Demi Groothedde vecht zich terug Sport 16 aug, 10:00
Afbeelding
‘Dweilen op het plein’ met ZWUP tijdens Jaarmarkt Montfoort Algemeen 15 aug, 17:27
Afbeelding
Provinciale aandacht voor geluidsoverlast sneltram in IJsselstein Algemeen 15 aug, 12:39
Afbeelding
Thomas van Midden de sterkste in Jaarsveld Sport 15 aug, 10:14