Een verzoek om schilderijen van Montfoort om haar werkkamer op te vrolijken, was niet tegen dovemansoren gezegd. (Foto: Paul van den Dungen)
Een verzoek om schilderijen van Montfoort om haar werkkamer op te vrolijken, was niet tegen dovemansoren gezegd. (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: )

Aangename verrassing voor burgemeester

  •   keer gelezen

Montfoort - Een aangename verrassing was er voor de Montfoortse burgemeester Petra van Hartskamp. Een eerdere wens kwam voor haar in vervulling.


Het was de Oudheidkamer Montfoort die de burgemeester de verrassing bezorgde.

Zij had al eens eerder gevraagd of er geen schilderijen van Montfoort waren die haar werkkamer wat konden opvrolijken. Dat verzoek was niet aan dovemans oren gericht, want Theo Stolker en Bernard Weber van de Oudheidkamer waren die ochtend niet met lege handen gekomen.

Zij hadden onder andere een gekleurde ets van Montfoort en een schilderij van molen De Valk meegenomen. De ets stamde uit 1744.

Het schilderij was van de hand van Frans Simon Hoos (1884-1966) en geschonken tijdens Open Monumentendag. Het was kortgeleden in Laren gerestaureerd en schoongemaakt.

Burgemeester Van Hartskamp: “Ik ben heel erg blij met deze kunstwerken die ik van de Oudheidkamer in bruikleen mag hebben. Ze zijn kleurrijk en tonen de geschiedenis van Montfoort. Dat vind ik erg belangrijk. Het zijn mooie kleurrijke vervangers voor wat ik hier nu aan de muur heb hangen.”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten