Een kleiduif. FOTO: Wikimedia Commons
Een kleiduif. FOTO: Wikimedia Commons

Kleiduivenschietvereniging De Snip stopt ermee

Algemeen 597 keer gelezen

Lopik- De leden van kleiduivenschietvereniging SV De Snip uit Lopik hebben besloten hun vereniging te ontbinden. De vereniging acht het niet haalbaar om nog eens een procedure te starten voor een nieuwe omgevingsvergunning voor haar accommodatie aan de Lekdijk.

De kleiduivenschutters kunnen hun sport al sinds oktober 2011 niet meer beoefenen. Destijds is de vergunning geschorst na klachten van de buren omdat de geluidsemissie van het schieten te hoog uitviel.

De vereniging heeft na de schorsing van de vergunning een plan ontwikkeld voor het oprichten van strowallen om de geluidsemissie binnen de wettelijke voorschriften te houden. Dit plan, dat uitvoering is doorgerekend en door externe bureaus is beoordeeld, was volgens de vereniging haalbaar, al diende het bestaande bestemmingsplan hiervoor gewijzigd te worden.

Het nieuwe bestemmingsplan werd door de gemeenteraad van Lopik in november 2015 goedgekeurd, maar na bezwaar van omwonenden bij de Raad van State in een bodemprocedure afgelopen juni ontkracht. Een aanpassing van de bestemming van de terreinen van SV De Snip voor het oprichten van de strowallen zou niet genoeg zijn. De Raad van State stelde dat er een compleet nieuw bestemmingsplan ontwikkeld moest worden.

De vereniging gooit nu de handschoen in de ring omdat een nieuwe vergunning teveel tijd en geld zou kosten. Bovendien zouden buren het verloop van de procedure middels beroepsprocedures opnieuw kunnen tegenwerken. De ontwikkeling en behandeling van de vergunning zou opnieuw nog eens drie jaar vergen.

De vereniging heeft in de 5 jaar dat het gebruik van de club niet mogelijk was toch een behoorlijke groep gemotiveerde leden weten te behouden. Zij bleken bereid met elkaar een bedrag van 90.000 euro te investeren in een poging hun club te behouden en hun sport te kunnen beoefenen.

In 2017 zou De Snip 50 jaar hebben bestaan.

SV De Snip is door een aantal Lopikse sportschutters in 1967 opgericht en had sinds 1970 haar domicilie aan de Lekdijk tegenover Salmsteke. De vereniging is gedurende haar gehele bestaan zelfvoorzienend geweest en heeft vele topsporters voorgebracht zoals blijkt uit een onafgebroken deelname van schutters aan de Olympische Spelen van München tot en met Athene, het behalen van tientallen Nederlandse kampioenschappen en het organiseren van 31 keer een Grand Prix of Lopik met een vooraanstaande status in de internationale schietsportwereld.

Met het ontbinden van SV De Snip verdwijnt in de provincie Utrecht de laatste kleiduivenschietbaan

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De gedecoreerden met hun partners en burgemeester Van Hartskamp.
Koninklijke onderscheidingen voor zes inwoners gemeente Montfoort Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws 25 apr, 23:29
Afbeelding
Montfoort zet met beleidsplan integrale schuldhulpverlening in op 'grip op geld' houden Nieuws 25 apr, 14:56
Afbeelding
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 25 apr, 08:50
• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 25 apr, 08:46
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10