Afbeelding

Vlees noch vis

25 jan, 13:24 Algemeen

Ik vind mezelf een enorme hypocriet. Ik eet namelijk vlees. En vis. En eieren, kaas, yoghurt, winegums…Wist u dat er zelfs dood dier in winegums zit? Gelatine, een ingrediënt van winegums, bevat collageen. Collageen wordt weer gehaald uit bindweefsels zoals huid en botten van zoogdieren. Vies praatje, wilde u vast niet weten maar nu weet u het toch. Doet het altijd leuk op feesten en partijen.
Enfin. Ik ben een van de grootste dierenliefhebbers die ik ken. Ik kan geen dier voorbij lopen zonder te aaien, als ik dierenleed zie ben ik dagen van slag en het feit dat ik geen huisdieren heb vind ik verschrikkelijk.
Waarom eet ik dan in hemelsnaam wel vlees? En yoghurt? Voor de productie van yoghurt worden heel jonge kalfjes immers direct van hun moeders gescheiden. De moeder raakt vreselijk van slag door het verlies van haar kind en het kalf krijgt een substituut voor moedermelk te drinken, omdat wij diezelfde moedermelk in een Campina-pak in de supermarkt willen zien staan. Ik denk dat het een kwestie van gewoonte is. Ik ben opgegroeid met vlees en zuivel en eieren. Ik woon tijdelijk bij mijn ouders en eet met de pot mee. Ik dacht er nooit over na, het is pas sinds een kleine drie jaar dat ik bewuster omga met mijn eten. Als ik zelf kook kan ik heerlijke vegetarische of zelfs veganistische maaltijden in elkaar draaien. Wanneer ik weer een eigen huis heb zal ik dat ook zeker gaan doen (ik hoor mijn vriend al zuchten). Voorheen kocht ik rundvlees direct van de boer en ik koop altijd biologische eieren. Ik vind het belangrijk dat kippen blij rond kunnen rennen en afleiding hebben. Ik zag ooit eens een documentaire waar biologische kippen een bal hadden met voer of iets dergelijks. Ze gebruikten die bal ook, daar word ik dan heel blij van.
Ik ben maf. Ik ben hypocriet. Ik doe wat ik kan en wat ik wil op het gebied van eten. Ik ben me bewust van wat er allemaal speelt in de voedselindustrie. En wie weet maak ik ooit nog weleens de stap naar vega of vegan.

Merit van Schalkwijk
meritmaaktmee@gmail.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Archiefonderzoek naar korenmolen De Hoop Algemeen 14 aug, 09:00
Afbeelding
Grote schuurbrand in Lopik slaat niet over naar stal, geen gewonden 112 14 aug, 02:31
Afbeelding
Antonius Ziekenhuis levert medicijnen thuis af Algemeen 13 aug, 10:00
Afbeelding
Van boer tot bord in het Groene Hart Algemeen 13 aug, 09:00
Afbeelding
Stuk glas veroorzaakt brand in bouwcontainer 112 12 aug, 17:34
Afbeelding
Hevige rookontwikkeling door buitenbrand langs N210 112 12 aug, 17:30
Afbeelding
Gemeente Lopik waarschuwt voor parkeerboetes lang de Lek Algemeen 12 aug, 14:10
Afbeelding
Dienstregeling bus 107 en tram wijzigt door Vuelta Algemeen 12 aug, 10:55