Henk Schieveen (links) en Sander de Lang verkopen voetbalshirts van bekende voetballers voor het goede doel. (Foto + tekst: Margreet Nagtegaal)
Henk Schieveen (links) en Sander de Lang verkopen voetbalshirts van bekende voetballers voor het goede doel. (Foto + tekst: Margreet Nagtegaal)

Even voorstellen... Henk en Sander

Algemeen 158 keer gelezen

Oudewater - Henk Schieveen en Sander de Lang. Zij zijn de drijvende kracht achter de stichting Football Makes It Happen, die door middel van verkoop van voetbalshirts van bekende voetballers proberen geld in te zamelen voor het goede doel.

Henk Schieveen is laaiend enthousiast. Hij vertelt: “Het begon eigenlijk als een grapje.” Toen zijn broertje twee jaar geleden de marathon van New York liep voor sponsoring van Kika, bedacht Henk om via Facebook gedragen/gesigneerde voetbalshirts van (top) spelers te veilen. “De opbrengst ging via mijn broertje naar Kika. Binnen een jaar had ik 40.000 euro binnengehaald!”

En zo is het begonnen. “Dit smaakte naar meer”, vervolgt hij. “Ik ben daarom doorgegaan met de veilingsite. Ik ben nog steeds gedreven om hiermee geld op te halen voor een goed doel.”

Samen met zijn neef Sander de Lang en vriendin Danitsja Eissens is er inmiddels een stichting opgericht om zoveel mogelijk geld op te halen om kinderen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking of ernstige ziekte te helpen om het leven wat aangenamer te maken. Henk probeert elke dag via de facebookpagina wel een shirt te veilen en soms brengen ze veel geld op. “Een shirt van Dirk Kuyt bracht wel 1500 euro op. Maar dat was ook wel het meeste tot nu toe.”

Voor twee gehandicapte jongens loopt nu een actie. Voor de één wordt geld opgehaald voor een speciaal vervoersmiddel en voor de ander het bekostigen van een dure behandeling. Via Make a Wish is de stichting Football Makes It Happen benaderd om een jongetje met kanker een onvergetelijke dag te bezorgen.

Het organiseren van Meet en Greets met voetballers is via het netwerk van de bekende ambassadeurs van Football Makes It Happen meestal wel te regelen. Dat zijn onder andere Wilfred Bouma, Farshad Noor, Dave Bulthuis en Barry, de vader van Wesley Sneijder.

Sander de Lang kreeg via zijn werk contact met de manager van restaurant Abrona in Oudewater. “Al pratend over onze stichting zei hij dat hij wilde helpen met het organiseren van een sponsordiner. Op 28 april is er in Abrona nu een driegangendiner voor 35 euro.” Daarvan gaat 20 euro naar de stichting Football Makes It Happen.

Beide mannen zijn enthousiast over hun nieuwe stichting. “We krijgen van alles voor elkaar”, zeggen ze heel tevreden. Henk Schieveen vertelt dat ze hard bezig zijn om de ANBI status te krijgen. “Ik hoop dat ik er op een dag zelfs mijn werk van kan maken.” Aan enthousiasme ontbreekt het zeker niet.

Aanmelden voor het sponsordiner kan bij Hotel restaurant Abrona via 0348-567466. Meer informatie: www.footballmakesithappen.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De gedecoreerden met hun partners en burgemeester Van Hartskamp.
Koninklijke onderscheidingen voor zes inwoners gemeente Montfoort Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Montfoort zet met beleidsplan integrale schuldhulpverlening in op 'grip op geld' houden Nieuws 25 apr, 14:56
Afbeelding
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 25 apr, 08:50
• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 25 apr, 08:46
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10