Afbeelding

Montfoort wint verrassend van concurrent FC Aalsmeer

Algemeen 69 keer gelezen

Montfoort - Met 17 punten uit zeven wedstrijden, waarin de knappe winst op koploper AFC inbegrepen, was de debutant in de 1e klasse op papier licht favoriet tegen Montfoort. Weliswaar had Montfoort ook al vijf wedstrijden niet verloren, maar had na het gelijke spel tegen Geinoord toch iets recht te zetten.

In deze toch wel spannende competitie, waarbij veel ploegen aan elkaar gewaagd zijn, kan winst of verlies in deze fase behoorlijk bepalend zijn.

Montfoort moest het stellen zonder de geschorste Joost van Apeldoorn, waardoor Remco de Rijk weer kon terugkeren in de basis. Ook was er een plek ingeruimd voor Dion Gerritsen, waardoor Marck van Baal op de bank begon in de rol van ‘pinchhitter’, een rol die hem opvallend genoeg ligt. Immers, van de zes gescoorde doelpunten kwamen er vijf uit een invalbeurt tot stand.

Met een voortdurend kabaal van dalende vliegtuigen startte de wedstrijd onder leiding van de prima leidende scheidsrechter om even na half 3.

De eerste helft verliep vrij gezapig, waarbij de organisatie van Montfoort op een enkel slippertje na goed stond. Opvallend was, dat de gretigheid, die de thuisploeg tegen koploper AFC had getoond, ditmaal totaal niet te zien was. In het laatste kwartier voerde Montfoort eindelijk de druk en leverde dit een doelpunt op. Even daarvoor was Marck van Baal ingevallen voor Nick Koppers en uit diens assist verschalkte Dion Gerritsen de doelman van FC Aalsmeer in de verste hoek.

Na de rust was de verwachting dat de thuisploeg een stormloop zou beginnen tegen de gasten, maar al na twee minuten was het Marck van Baal, die met zijn doelpunt uit de draai, een einde aan alle illusies maakte.

Het duurde een kwartier voordat de thuisploeg een offensief voor de aansluitingstreffer startte. Juist in deze fase liet Robin Vianen zien tot de betere keepers van de 1e klasse te behoren.

Door de aanvalsdriften van FC Aalsmeer ontstond er in het veld veel ruimte en had de uitslag veel hoger uit mogen vallen. Grote kansen waren niet besteed aan Marck van Baal Max Verweij, Miquel Ballo en invaller Fahd Rouass. Daar zal dan ook de komende dagen de nodige aandacht aan besteed worden.

Door deze knappe en meer dan terechte overwinning staat Montfoort nu, met nog zes wedstrijden te gaan, op 30 punten, een aantal waar men vorig seizoen op eindigde. De komende weken zullen er nog wel enkele puntjes bij moeten om zichzelf definitief veilig te spelen. Echter, men moet ook de ander kant opkijken, want het verschil met de huidige nummer 2 bedraagt slechts vijf punten en op nummer 3, DTS Ede, drie punten.

Kortom, de competitie gaat een spannend slot tegemoet, waarbij Montfoort zich, ondanks een 7e plaats op de ranglijst, zich nog allerlei kansen mag toedichten. Zaterdag staat de ontmoeting op het programma tegen lantaarndrager JSV uit Nieuwegein en ondanks het grote verschil in punten zal Montfoort vol aan de bak moeten. Immers voor de thuisploeg is het één van de laatste mogelijkheden om voortijdige degradatie te ontlopen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De gedecoreerden met hun partners en burgemeester Van Hartskamp.
Koninklijke onderscheidingen voor zes inwoners gemeente Montfoort Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Montfoort zet met beleidsplan integrale schuldhulpverlening in op 'grip op geld' houden Nieuws 25 apr, 14:56
Afbeelding
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 25 apr, 08:50
• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 25 apr, 08:46
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10