Het pop-up kinderkoor van Muziekhuis Oudewater repeteert het liedje 'Vrij' van 123ZING liedjesschrijver Jeroen Schippers. (Tekst en foto: Sophie Meijer)
Het pop-up kinderkoor van Muziekhuis Oudewater repeteert het liedje 'Vrij' van 123ZING liedjesschrijver Jeroen Schippers. (Tekst en foto: Sophie Meijer)

Bevrijdingsconcert in St. Franciscuskerk

Algemeen 69 keer gelezen

Oudewater - Het 4-5 comité Oudewater, Cultuurhuis Oudewater en Muziekhuis Oudewater houden op 5 mei het Bevrijdingsdagconcert in de St. Franciscuskerk in Oudewater. “We willen met iedere inwoner van Oudewater, zowel jong als oud, de vrijheid vieren.” Voorgaande jaren stond het Bevrijdingsdagconcert in het teken van klassieke muziek, maar dit jaar wordt het over een andere boeg gegooid. “Er is gedacht aan jong en oud. Zo treden Projectkoor Cessibon, Dansschool D’Joy en het Pop-up Kinderkoor, de Vocal Class (11-15 jaar) en de Vocal Talent group van Muziekhuis Oudewater op. De talentvolle Oudewaterse pianist Roel Kwakernaak (17) speelt twee stukken op de piano”, vertelt Kirsten Vermeij van Muziekhuis Oudewater.

Er is gekozen voor een gevarieerd repertoire dat volledig in teken staat van de vrijheid. Kirsten Vermeij: “De Vocal Class zingt het nummer Army of Dreamers, dat gaat over hoe je elkaar respecteert en liefhebt, en projectkoor Cessibon het nummer Distant Land, dat gaat over vrijheid naar aanleiding van het afschaffen van Apartheid in Zuid Afrika. De dansers van Dansschool D’Joy laten moderne dansen zien.”

De deuren zijn open om 19.30 uur, het concert start om 20.00 uur en duurt 1,5 uur. Kaarten voor volwassenen zijn 5 euro en voor kinderen (4-12 jaar) 3,50 euro, verkrijgbaar bij EMTÉ Oudewater en The Read Shop Oudewater. Meer info: www.facebook.com/muziekhuisoudewater.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De gedecoreerden met hun partners en burgemeester Van Hartskamp.
Koninklijke onderscheidingen voor zes inwoners gemeente Montfoort Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws 25 apr, 23:29
Afbeelding
Montfoort zet met beleidsplan integrale schuldhulpverlening in op 'grip op geld' houden Nieuws 25 apr, 14:56
Afbeelding
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 25 apr, 08:50
• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 25 apr, 08:46
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10