Zomerfestijn+ biedt gevarieerd programma voor thuisblijvers

19 jul, 13:14 Algemeen

IJsselstein - Deze week is het Zomerfestijn+ van start gegaan: hét programma voor thuisblijvers. De enthousiaste reacties van de eerste editie vorig jaar resulteerden in een nog uitgebreider en gevarieerder programma: van creatieve tot sportieve, leerzame en vooral ontspannende activiteiten voor 50-plussers.

Mevrouw Landsmeer en de heer Van Zaalen namen net als Mevrouw Idsinga en de heer Van der Meulen vorig jaar samen deel aan het eerste Zomerfestijn+. En ook dit jaar hebben ze zich ingeschreven voor activiteiten. “Er zijn veel nieuwe activiteiten. Leuk, want we doen graag steeds iets anders”, vertelt mevrouw Idsinga. De afsluiting met film en lunch is een uitzondering: “Dat was zó leuk. Doen we weer.” Ze vindt het belangrijk dat de activiteiten ook voor haar partner in een rolstoel goed toegankelijk zijn. “Deze activiteiten kunnen we allemaal van huis uit doen. Ergens overnachten is zo’n geregel, en deze activiteiten kunnen we gezellig samen ondernemen.”

Ook het koppel Landsmeer en Van Zaalen onderneemt graag samen activiteiten. Ze houden van historie en rondleidingen. “Alles is met een rollator prima te doen, net als de wandelingen in een rolstoel.” Dus staan de rondleidingen in het spoor van Miete, de kerk en begraafplaats op het lijstje. “Door het Zomerfestijn+ komen we op plekken waar we anders niet makkelijk komen, ook al wonen we hier. Deze uitstapjes zijn zo goed verzorgd en georganiseerd.” Bijzonder vinden ze. “En de saamhorigheid. Dat heb je in onze geboortesteden Rotterdam en Den Haag niet.”

Truus Admiraal is een van de drijvende krachten. Ze herkent de saamhorigheid. “Vooral in alle organisaties die het Zomerfestijn+ steunen en activiteiten aanbieden. Dit jaar waren er weer meer. Dat geeft ook de mogelijkheid om te blijven vernieuwen.”
Het Zomerfestijn+ is belangrijk voor de thuisblijvers. “Van 7 juli tot 11 augustus is een stille periode, waarin ook veel vaste activiteiten zijn gestopt. Sommige mensen voelen zich dan wat alleen. Daarnaast is het ook een leuke manier om anderen – of de stad – te leren kennen. Voor de prijs hoeft niemand het te laten. “Gemiddeld 5 euro, om de directe kosten te dekken want alles is georganiseerd door vrijwilligers met medewerking van gemeente en sponsors.”
De programmaboekjes met inschrijfformulier zijn verspreid onder 50-plussers, maar liggen ook nog in de bibliotheek, Fulcotheater en het stadhuis aan de Overtoom, de locaties van Pulse, in de verzorgingshuizen en in Museum IJsselstein. Inschrijven liefst tot een week voor de activiteit. Alleen de high tea en picknick zijn volgeboekt.

Kijk ook op Facebook Zomerfestijn+ en op www.stichting-pulse.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Archiefonderzoek naar korenmolen De Hoop Algemeen 14 aug, 09:00
Afbeelding
Grote schuurbrand in Lopik slaat niet over naar stal, geen gewonden 112 14 aug, 02:31
Afbeelding
Antonius Ziekenhuis levert medicijnen thuis af Algemeen 13 aug, 10:00
Afbeelding
Van boer tot bord in het Groene Hart Algemeen 13 aug, 09:00
Afbeelding
Stuk glas veroorzaakt brand in bouwcontainer 112 12 aug, 17:34
Afbeelding
Hevige rookontwikkeling door buitenbrand langs N210 112 12 aug, 17:30
Afbeelding
Gemeente Lopik waarschuwt voor parkeerboetes lang de Lek Algemeen 12 aug, 14:10
Afbeelding
Dienstregeling bus 107 en tram wijzigt door Vuelta Algemeen 12 aug, 10:55