Foto: POG
Foto: POG (Foto: )

POG blij met nieuwe bestrating begraafplaats De Hoge Akker

  •   keer gelezen

IJsselstein - De bestrating van de hoofdpaden van begraafplaats De Hoge Akker wordt flink onder handen genomen door ervaren stratenmakers. Juist voor mensen die moeilijk ter been zijn met of rollator of rolstoel, gaat het nu aangenamer lopen om voor een bezoek bij de graven te komen. Het Plaatselijk Overleg Gehandicapten is dan ook erg blij met de werkzaamheden.


Door wethouder Vincent van den Berg was al onderzocht wat bewoners voor wensen hebben. Ook de nota over obstakels in IJsselstein, die in het voorjaar werd uitgereikt aan de wethouder Hans Lappee en die was gemaakt door GroenLinks en het POG, was het een extra aandachtspunt. ‘’Nu is dit al in daden omgezet en een flinke vooruitgang geboekt.Ook de meerdere bankjes en watervoorzieningen zijn een zeer welkome aanwinst.’’

Een nog te vervullen wens van het POG is het plaatsen van vijf rolstoelen met muntjes, zodat bezoekers ook buiten een rolstoel kunnen pakken om langere afstanden makkelijker te overbruggen. In het gebouw op de begraafplaats staat al wel een rolstoel om te gebruiken, maar die is kan niet benut worden als het gebouw gesloten is.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten