Gezellige en spontane kerstlunch voor senioren

  •   keer gelezen

Soela van Woudenberg en Paulien Gerritsen zitten het hele jaar vol ideeën om activiteiten voor een goed doel te organiseren. De afgelopen periode werden de krachten gebundeld voor een gezellige kerstlunch voor senioren.


IJSSELSTEIN - “Voor senioren die vaak buiten de boot vallen”, licht het tweetal toe, als de lunch woensdag in volle gang is. “We hebben onze gasten benaderd via contacten in de buurt en via Cerile van Doorn, horeca-ondernemer in de IJsselhal. Zij kent veel oudere bewoners uit de schakelflats en via de koffieochtenden die ze organiseert. Juist senioren die zelfstandig wonen en soms de financiële middelen niet hebben vallen bij activiteiten vaak buiten de boot.”
Soela en Paulien organiseerden al eerder een dergelijke activiteit. “Vorig jaar op het podiumterrein voor ouderen uit de regio en een paar jaar geleden in café De Punt. We zien steeds hoe de mensen genieten.” En daar doen ze het voor naast hun vaste baan. “Hhet is een dankbare uit de hand gelopen hobby. We hebben voor volgend jaar ook al plannen voor andere doelgroepen.”
De voorbereidingen bestonden uit sponsors zoeken, acties om geld in te zamelen en hulp van horecacollega’s zoals Monique Bakkers, Nora de Bruin en anderen. “Er is een bingo, lekker eten, een optreden van Jan van Woudenberg en alle gasten gaan met een cadeautje naar huis. Dat kunnen we gratis aanbieden.”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten