Ingvild Krikke-Besselink is de nieuwe directeur van de Openbare Basisschool De Hobbitstee in Montfoort. ''Genoeg werk aan de winkel, maar samen met het team gaat dat zeker lukken.'' (Foto: Paul van den Dungen)
Ingvild Krikke-Besselink is de nieuwe directeur van de Openbare Basisschool De Hobbitstee in Montfoort. ''Genoeg werk aan de winkel, maar samen met het team gaat dat zeker lukken.'' (Foto: Paul van den Dungen) Foto: Paul van den Dungen

Even voorstellen: de nieuwe directeur van de Hobbitstee

Algemeen 685 keer gelezen

Wat meteen opvalt is haar energie, haar gedrevenheid en haar vaste voornemen om alle kinderen bij naam te leren kennen. Daarnaast wil ze vooral de verbindende schakel zijn tussen haar team, ouders en kinderen. Ingvild Krikke-Besselink (42) is vanaf dit schooljaar de nieuwe directeur van OBS De Hobbitstee in Montfoort.

Montfoort - Geboren en getogen in het Gelderse Velp, verhuist zij 15 jaar geleden naar Utrecht. Na de Pabo, waar zij ook haar echtgenoot leert kennen, werkt ze als leerkracht op diverse basisscholen. Negen jaar geleden werd zij directeur op een Daltonschool in Wageningen en de afgelopen twee jaar stond ze als duo-directie aan het hoofd van een grote school in Veenendaal. Uiteindelijk ging ze op zoek naar een kleinere school en kwam, na een succesvol verlopen sollicitatieprocedure, terecht op De Hobbitstee in Montfoort.
“De start op deze school was absoluut positief te noemen. Ik heb een leuk, energiek en divers team waarmee het heel goed samenwerken is. Ouders zijn heel erg betrokken bij de school en samen organiseren we veel leuke activiteiten voor de kinderen.”
De school is aangesloten bij de Stichting Primair Onderwijs in Bergambacht. “Wij zijn de enige openbare school in Montfoort, alle andere scholen behoren tot het bijzondere onderwijs.”
Ingvild is stellig in haar opvatting, dat het openbaar onderwijs voor de kinderen moet worden behouden. Zij is voorstander van samenwerking met de andere scholen die deel uitmaken van het scholencomplex aan de G. van Damstraat in Hofland. De drie scholen Hobbitstee, Howiblo en Graaf Jan hebben regelmatig overleg met elkaar en hebben ook een gemeenschappelijke conciërge en dat bevalt goed.

Ook de aanstaande nieuwbouwplannen naast de sporthal aan de Bovenkerkweg vergen veel energie van de schooldirecties. De scholen hopen allemaal dat zij het aantal groepen kunnen behouden, want ieder jaar blijken er weer minder kinderen te worden aangemeld, door het teruglopend leerlingenaantal in Montfoort.
“Wij hebben momenteel nog een tweede groep 8, maar volgend jaar lopen we terug naar 9 groepen. We hebben binnenkort een studiedag waar een twee-jarenplan wordt opgesteld. Naast het pedagogische klimaat, de motorische ontwikkeling en thematische aanpak staat de vraag centraal hoe wij het aanbod voor onze school nog verder kunnen versterken. Daarnaast is er ook ruime aandacht voor mogelijkheden die wij als school kunnen bieden aan de zogenoemde plus-kinderen. Genoeg werk aan de winkel, maar samen met het team gaat dat zeker lukken. Ik heb er veel zin in.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De gedecoreerden met hun partners en burgemeester Van Hartskamp.
Koninklijke onderscheidingen voor zes inwoners gemeente Montfoort Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Montfoort zet met beleidsplan integrale schuldhulpverlening in op 'grip op geld' houden Nieuws 25 apr, 14:56
Afbeelding
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 25 apr, 08:50
• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 25 apr, 08:46
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10