Afbeelding

De Kracht van Oudewater

Algemeen 140 keer gelezen

Het is een term die je veel hoort in Oudewater. De kracht van Oudewater. Niet alleen nu, met het opstarten van een project met bijbehorende titel onder aanvoering van The Alignment House maar al veel eerder was het een gevleugelde term in de politiek, in het maatschappelijke bruisende leven van het stadje en zomaar in gesprekken die je hebt bij de bakker of de groenteboer. Geen idee wie er mee begonnen is. Het kan zo maar de enthousiaste burgemeester of een wethouder geweest zijn die deze terminologie de wereld in geslingerd heeft. Maar misschien is het ook wel ontstaan rond de viering van 750 jaar stadsrechten een paar jaar geleden.

Maar de term beklijft en dat zegt wat, het zit inmiddels behoorlijk in ons Oudewaters DNA. Als iemand het heeft over de kracht van Oudewater komt er altijd iets moois en bijzonders naar voren. De superlatieven zijn dan niet van de lucht. Wat is dan die bijzondere kracht van Oudewater? Als we het hebben over de kracht van Oudewater dan hebben we het vooral over de positieve bereidheid van inwoners. Die is zeker boven het landelijk of regionaal gemiddelde. Ze hebben in Oudewater een mentaliteit waarover je steeds weer versteld kunt staan. De inwoners van deze stad (de plaatselijke politiek zou er nog wel een puntje aan kunnen zuigen...) bereiken door hun tomeloze en vaak onbaatzuchtige inzet prachtige resultaten. Door hun passie en doorzettingsvermogen doen ze datgene waarvan ze denken dat het domweg gedaan móet worden. Er zijn vele sprekende voorbeelden hiervan te noemen en omdat ik niemand tekort wil doen, doe ik dat hier even niet. ‘Ze gaan er gewoon voor en dan lukt het ook.’ Dat is de kracht die Oudewater zo bijzonder maakt. Onder het mom van ‘de Kracht van Oudewater’ start er dus binnenkort een nieuw project. Door nauwe samenwerking tussen bedrijven, inwoners en de gemeente zal er op verschillende gebieden gewerkt gaan worden aan meer vitaliteit en aantrekkelijkheid van Oudewater en dat is best een hele klus. Daar heb je wel wat kracht voor nodig!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De gedecoreerden met hun partners en burgemeester Van Hartskamp.
Koninklijke onderscheidingen voor zes inwoners gemeente Montfoort Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws 25 apr, 23:29
Afbeelding
Montfoort zet met beleidsplan integrale schuldhulpverlening in op 'grip op geld' houden Nieuws 25 apr, 14:56
Afbeelding
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 25 apr, 08:50
• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 25 apr, 08:46
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10