Overdag met druilerig weer is er geen hangjongere te zien bij de tramhalte. Wel de desolate sfeer rond het oude winkelcentrum, waar de nieuwbouw nog steeds op zich laat wachten. (Foto: Lysette Verwegen)
Overdag met druilerig weer is er geen hangjongere te zien bij de tramhalte. Wel de desolate sfeer rond het oude winkelcentrum, waar de nieuwbouw nog steeds op zich laat wachten. (Foto: Lysette Verwegen) Foto: Lysette Verwegen

Omwonenden De Clinckhoeff zijn de overlast beu

Algemeen 244 keer gelezen

Omwonenden van De Clinckhoeff konden vorige week tijdens een bewonersavond in de IJsselhal, georganiseerd door de gemeente, hun meningen en suggesties over de jeugdoverlast rond het winkelcentrum kwijt.

IJsselstein - De eerste vraag van de gespreksleider – ‘Wat is er het leukst in de wijk?’ – lokt direct negatieve reacties uit. “Op het moment niets! Hele boekdelen deugen hier niet: kijk naar de tramhalte en het groenonderhoud.” Een ander vult aan: “Door de kaalslag rond het winkelcentrum, slecht groenonderhoud, wietzakjes op straat en vuil gaat het er verloederd uitzien.” Als het onderwerp jongeren ter sprake komt worden de reacties nog heviger. “Jongeren? Zeg maar jonge kinderen.” De opmerking ‘Dat is uw werkelijkheid’ valt verkeerd bij het merendeel van de vijftig aanwezige bewoners. “Wij zien ze hier elke dag.” Onderwerp van gesprek is de groep jongeren die regelmatig bij de tramhalte en het winkelcentrum rondhangen en ook rond de schakelflats hun heil zoeken. De bewoners ervaren geluidsoverlast en voelen zich niet veilig. “Er worden drugs gedeald en regelmatig knalt er zwaar vuurwerk. Mensen zijn bang om naar buiten te gaan of bezoek te ontvangen, want met een grote mond gaan de jongens ook mee de flats in. Zelfs tramreizigers voelen zich niet veilig.” Bijna alsof het afgesproken is gaat het brandalarm in de IJsselhal af. Aanwezige politie en boa’s gaan op zoek. De dader ligt op het kerkhof, maar de bewoners hebben er hun ideeën wel over: “Niks onverwacht, ik zag ze wel staan.”
 

Aanpak is gecompliceerd
De politie dringt aan op melden van overlast via 112. Daar willen de bewoners best aan meewerken: “Als de politie er iets mee doet en direct komt. Zorg dat jullie zichtbaar zijn.” Ook wordt er samen met andere partijen en speciale jongerenwerk ingezet op groepsaanpak. “We pakken het serieus aan, maar het is gecompliceerd.”
Volgens de bewoners doet iedereen zijn best: “Alleen de jongeren zelf niet.” “Aanpakken”, is het advies. De bewoners zijn ook positief over een VVD-voorstel voor mobiele camera’s. “Bagatelliseer onze klachten niet. Wij zien het hier gebeuren.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De gedecoreerden met hun partners en burgemeester Van Hartskamp.
Koninklijke onderscheidingen voor zes inwoners gemeente Montfoort Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Montfoort zet met beleidsplan integrale schuldhulpverlening in op 'grip op geld' houden Nieuws 25 apr, 14:56
Afbeelding
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 25 apr, 08:50
• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 25 apr, 08:46
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10