Terwijl Sint Nicolaas in zijn residentie een beetje uitrust van de vermoeiende en spannende reis, bekijkt hij zijn aantekeningen in het grote reserveboek. (Foto: Paul van den Dungen)
Terwijl Sint Nicolaas in zijn residentie een beetje uitrust van de vermoeiende en spannende reis, bekijkt hij zijn aantekeningen in het grote reserveboek. (Foto: Paul van den Dungen) Foto: Paul van den Dungen

Sint Nicolaas vertelt zijn verhaal

Algemeen 200 keer gelezen

Ergens in Nederland, verscholen in de bossen heeft Sint Nicolaas zijn residentie. Daar kan hij even uitrusten van zijn bootreis uit Spanje en de drukke ontvangst in Nederland. Veel interviews geeft de Goedheiligman niet, maar voor Zenderstreeknieuws maakte hij een uitzondering.

Het eerste waar Sint over begint is het Hollandse weer. “Ik kom uit Madrid en daar is het bijna altijd mooi weer. Toch kom ik ieder jaar naar dit koude kikkerland omdat ik uitkijk naar al die blije gezichtjes en al die tekeningen die ze voor mij hebben gemaakt” Denk nu niet dat Sinterklaas het hele jaar vakantie aan het vieren is. Vanaf augustus zijn de Luisterpieten al naar Nederland gestuurd om te horen wat de kinderen op hun verlanglijstje hebben staan. Die wensen sturen zij naar de Sint en dan begint ook de grote inpakcentrale in Madrid op gang te komen. “Daar kunnen we niet tot december mee wachten” zegt Sint, “want alle kinderen willen wel op tijd hun cadeautje krijgen. Soms komen de Pieten zelf de pakjes brengen of zet Piet de cadeautjes voor de deur en gaat dan meteen weer verder naar het volgende adres. Ik kom graag bij de kinderen om zelf de pakjes uit te delen. Daarvoor heb ik ook het grote boek waarin alles over de kinderen staat opgeschreven.”

Als ik de Sint vraag waarom hij dit jaar dan zo’n dun boek heeft zegt hij snel: “Luister eens jongeman, je weet toch ook wel dat mijn dikke boek in het water is gevallen? Toen kon ik het niet meer te lezen en het moet nu eerst drogen. De zeereis was best heftig met die storm. Toch wilde ik op tijd zijn en de kinderen niet langer laten wachten. Als ik dan de kade zie en de muziek hoor dan gaat ook mijn kinderhart sneller kloppen en vergeet ik alles. Ik heb hier nu met de Hoofdpiet even rust voordat we straks al die kinderen gaan bezoeken. De Pieten zijn al bezig met het sorteren van de pakjes op postcode en huisnummer, want 5 december komt er aan. Dat is de drukste dag van het jaar.”

Met de stoomboot zijn een paar honderd Pieten en ook heel veel pakjes meegekomen. Op dit moment zijn in Spanje zijn nog veel Pieten bezig met het lezen van de verlanglijstjes en het bakken van de pepernoten, want die moeten zo vers mogelijk zijn vindt Sint Nicolaas. Het is hard werken voor de Pieten, acht uur op en acht uur af. Er komen nog vier vliegtuigen met Pieten, cadeautjes en strooigoed, want daar zijn voor het hele land wel duizenden kilo’s van nodig. Sint gaat in de nacht van 5 op 6 december met het vliegtuig terug naar Madrid, want de boot duurt hem te lang.

Terwijl de Sint zichzelf nog een lekker glas rode wijn inschenkt, wenst hij iedereen een mooi en gezellig Sinterklaasfeest toe.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De gedecoreerden met hun partners en burgemeester Van Hartskamp.
Koninklijke onderscheidingen voor zes inwoners gemeente Montfoort Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws 25 apr, 23:29
Afbeelding
Montfoort zet met beleidsplan integrale schuldhulpverlening in op 'grip op geld' houden Nieuws 25 apr, 14:56
Afbeelding
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 25 apr, 08:50
• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 25 apr, 08:46
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10