Na de opening van de ijsbaan werden André Groen en Jan van Dam verrast door burgemeester Verhoeve met de stadspenning: voor het realiseren van een gedeelde droom voor jong en oud Oudewater. (Foto: Margreet Nagtegaal)
Na de opening van de ijsbaan werden André Groen en Jan van Dam verrast door burgemeester Verhoeve met de stadspenning: voor het realiseren van een gedeelde droom voor jong en oud Oudewater. (Foto: Margreet Nagtegaal) (Foto: Margreet Nagtegaal)

Drie weken ijsplezier in Oudewater

  •   keer gelezen

Voor André Groen was het een droom, een ijsbaan in Oudewater. Toen hij afgelopen zomer zijn 75e verjaardag en 50-jarige trouwdag vierde en nog wat jubilea had, bedacht hij dat het reden was voor een cadeau aan Oudewater.


Oudewater - Hij moest denken aan de ijsbaan tijdens het jubileumfeest en zag in gedachten een klein jongetje ploeteren op het ijs. “Hij viel wel twintig keer, maar krabbelde steeds weer op. Ik wil zo graag dat ijsplezier doorgeven aan de volgende generatie.’’ Hij deelde zijn droom met Jan van Dam en zo groeide het uiteindelijk uit tot de realiteit van de ijsbaan anno 2017. Samen openden ze de ijsbaan vrijdag voor drie weken schaatsplezier in Oudewater. Ook John Ramaekers en SVO werden ingeschakeld voor een goed programma. ‘’Alles moet wel goed geregeld worden.’’
Vooralsnog lijkt dat prima gelukt, gezien het veelzijdige programma en de faciliteiten rond de ijsbaan. Veel bedrijven en particulieren boden spontaan hulp aan. Lambert van Dam van SVO vertelt dat de schaatsclinics voor alle scholen van Oudewater in de eerste week plaatsvinden. Bekende schaatsiconen als Annemarie Thomas en Barbera de Loor geven les. ‘’Maar ook het kabouterschaatsen is belangrijk omdat dit de nieuwe generatie is. Kom dus lekker met je kleuters schaatsen!’’
In de cabine staan honderden schaatsen en sleetjes klaar voor alle jonge en oudere bezoekers. Op alle vrijdagavonden zijn er speciale activiteiten. Op vrijdag 22 december is er Silent Skating voor alle leeftijden. Er zijn dertig headsets beschikbaar om tijdens het schaatsen van (disco)muziek te genieten. Diskjockeys zullen verzoeknummers draaien. Op vrijdag 29 december is er Zwieren met Strauss. Op diezelfde dag is er een clinic schoonrijden waarin de techniek bijgespijkerd en geleerd kan worden. Op vrijdag 6 januari is er een Hollandse avond met gezellige Hollandse muziek. Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met Muziekhuis Oudewater georganiseerd. Gedurende de hele periode is er een curling competitie, waarvoor een maximaal aantal teams zich heeft opgegeven.

De opening van de ijsbaan in Oudewater is een feit. Er kan drie weken lang volop genoten worden van de prachtige ijsbaan. En dat verdient erkenning. Zowel André Groen als Jan van Dam werden na de opening verrast doordat ze de stadspenning van de gemeente kregen overhandigd.

Voor het volledige programma op en rond de ijsbaan: zie www.ijsbaanoudewater.nl.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten