Foto:

Een cadeau ontvangen

  •   keer gelezen

Afgelopen weekend ging de ijsbaan in Oudewater spetterend van start. Zo gaaf om te zien hoeveel plezier en saamhorigheidsgevoel daar te zien en te beleven is. Typisch gevalletje ‘kracht van Oudewater’. Het doet me wel wat om het enthousiasme te zien bij zowel de gulle gevers en alle organiserende partijen als bij de ontvangers van zo’n mooi cadeau. Want een mooi cadeau is het zeker! En Oudewater pakt het met veel plezier en enthousiasme aan. Iedereen wordt er blij van! Een cadeau als dit krijg je niet zo vaak ook al zijn er heel veel gulle mensen. Het feit dat iemand dit bedenkt én doet is heel bijzonder. Een hele stad zo laten meegenieten in zijn overvloed en vreugdevolle mijlpalen. Terwijl wij langzaamaan naar het kerstfeest toegroeien trof mij de overeenkomsten met bovenstaande geschenk.
Het kerstfeest is namelijk ook zo’n bijzonder groot geschenk. Niet alleen omdat het een feestje is maar omdat het ons iets heel bijzonders aanbiedt. God, die alles bezit, gaf ons Zijn eigen Zoon. Gewoon omdat Hij zo gul en ruimhartig is. Hoe meer ik over het kerstverhaal soms nadenk, hoe minder ik er van begrijp. Ik zeg het maar eerlijk. Hoe kan nu dat kleine baby’tje een zoon van God zijn? En wat beweegt God dan toch? Wat wil Hij er mee bereiken?
Is het Zijn liefde voor mensen zoals jij en ik die wel wat licht, liefde en vrede kunnen gebruiken in hun sombere bestaan? Of is het Zijn rijkdom die Hij met ons wil delen?
De overeenkomst van het cadeau van de ijsbaan en het kind in de kribbe zijn misschien wel velen. Maar het belangrijkste is misschien wel om een cadeau eenvoudigweg aan te pakken en er met vreugde van te genieten. Want daar zijn cadeaus toch voor bedoeld?
Die gedachte leek mij een mooie wens om hier uit te spreken. Hele vreugdevolle en goede kerstdagen toegewenst!


Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten