Papekop Zingt Weer in toneelstuk Hendrik Groen

Algemeen 31 keer gelezen

Voor de grap werd op 5 november vorig jaar een advertentie uit de Gouwe Koerier geknipt. Er werd een een ‘bejaardenkoor’ gevraagd voor het toneelstuk van Hendrik Groen. De annonce belandde op het bureau van Maria van den Hondel, dirigent van het koor ‘Papekop Zingt Weer’. Zo begon het, en zo ging het verder.

Papekop - Korte tijd later schreef het koor zich in bij Bos’ Theaterproducties en tot ieders verbazing werden zij geselecteerd voor de toneelvoorstelling in Gouda.
Tijdens deze voorstelling is het publiek deelgenoot van alle ups en downs in het uit boeken en van televisie bekende verzorgingstehuis van Hendrik Groen en zijn vrienden. Er zijn natuurlijk meer bewoners en daarom wordt de cast tijdens elke voorstelling bijgestaan door een koor uit de regio. Het koor speelt een figurantenrol op het toneel en brengt enkele oud-Hollandse liederen ten gehore.|
Er brak voor de leden van Papekop Zingt Weer een drukke tijd aan. Ze moesten flink repeteren op de opgegeven liederen die tijdens de voorstelling à capella en uit het hoofd gezongen moesten worden. Ook moest het informatieboek, met onder meer alle regieaanwijzingen, kleding en kleurstelling, uitgebreid worden bestudeerd. Vorige week dinsdag was het zover.
Twee uur voor de voorstelling moesten de zangers zich melden voor een repetitie met dirigente Sara, die de bejaardenbegeleidster in het tehuis speelt. De vijftien koorleden zaten tijdens de hele voorstelling op het toneel om te zingen en moesten ook spelletjes als bingo en gymnastiekoefeningen met bal in het bejaardenhuis meespelen. Het werd voor zowel het publiek als het koor een zeer geslaagde voorstelling waarin niet alleen de vrolijke, maar ook de tragische belevenissen van de bewoners op humoristische wijze werden uitgebeeld. Dit alles gespeeld door een fantastische groep acteurs, die door dit Papekopse koor enthousiast werden bijgestaan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De gedecoreerden met hun partners en burgemeester Van Hartskamp.
Koninklijke onderscheidingen voor zes inwoners gemeente Montfoort Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Montfoort zet met beleidsplan integrale schuldhulpverlening in op 'grip op geld' houden Nieuws 25 apr, 14:56
Afbeelding
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 25 apr, 08:50
• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 25 apr, 08:46
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10