Afbeelding
Foto: Lysette Verwegen

Een halve baan...

Algemeen 288 keer gelezen

Toch een raar idee, dat elke politieke partij zegt dat een goed klimaatbeleid in IJsselstein van levensbelang is. En dat we dit geheel afhankelijk maken van een halve ambtenaar en enthousiaste vrijwilligers. Laten we hopen dat in de collegeonderhandelingen de partijen meer willen doen om klimaatverandering te verminderen. Dat hebben ze ons immers beloofd in de verkiezingscampagne. Ik zit met ongeveer twintig andere personen in de klankbordgroep Duurzaamheid van de gemeente; daartoe uitgenodigd door de wethouder. Alle politieke partijen mogen meepraten, maar ook de werkgroep Klimaatneutraal IJsselstein is goed vertegenwoordigd.
De wethouder stelde dat de gemeente duurzaamheid vooral ziet als CO2-reductie, want duurzaamheid is vooral zorgen dat het klimaat niet te veel verandert. De politici waren natuurlijk erg onder de indruk wat vrijwilligers wisten te realiseren. De website www.klimaatneutraalijsselstein.nl kreeg complimenten en ook deze column vonden alle aanwezigen heel belangrijk. Veel lof was er ook voor de ambtenaar met duurzaamheid in zijn pakket. In de beperkte tijd die hij heeft, wist hij afgelopen jaar toch mooi de gezamenlijke aankoop van zonnepanelen tot een groot succes te maken, want in IJsselstein zijn relatief veel zonnepanelen op die manier gekocht. Wat enigszins tegenviel was de belangstelling voor woningisolatie, waar hij ook verantwoordelijk voor was. Het helpen van huiseigenaren bij woningisolatie zal daarom extra aandacht krijgen, is zijn voornemen en dat van de wethouder. We realiseren ons in die klankbordgroep, dat we toch veel van die ambtenaar vragen. In ongeveer een halve baan moet hij het hele duurzaamheidsbeleid van IJsselstein voorbereiden, organiseren, begeleiden, aansturen, faciliteren, coördineren, stimuleren, enthousiasmeren, initiëren en laten uitvoeren. En hij moet veel beleidsstukken schrijven. Daarom moet hij ook veel overleggen en veel mensen en groepen met elkaar en in contact brengen. En hij moet de wethouder tevreden houden. Ik geef het je te doen in een halve baan.

Henk Lindeman / klimaatneutraalijsselstein.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De gedecoreerden met hun partners en burgemeester Van Hartskamp.
Koninklijke onderscheidingen voor zes inwoners gemeente Montfoort Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Montfoort zet met beleidsplan integrale schuldhulpverlening in op 'grip op geld' houden Nieuws 25 apr, 14:56
Afbeelding
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 25 apr, 08:50
• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 25 apr, 08:46
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10