V.l.n.r. Joep de Jong, Annelot van der Vaart, Wilbert Crum en Pieter Ockhuijsen van jongerenvereniging Niek.
V.l.n.r. Joep de Jong, Annelot van der Vaart, Wilbert Crum en Pieter Ockhuijsen van jongerenvereniging Niek. "Wij hebben het hier in Nederland heel erg goed. We willen ons graag inzetten voor mensen die extra hulp goed kunnen gebruiken." (Foto: Janneke Severs-Hilgeman) Foto: Janneke Severs-Hilgeman

Kerkelijke jongeren openen hun ogen

Algemeen 415 keer gelezen

‘Open je ogen’ luidt het thema van de landelijke Hervormd-Gereformeerde Jeugdbond (HGJB). Circa dertig kerkelijke jongeren vanaf 16 jaar zien wat er ver van huis gebeurt, en gaan zich inzetten voor hun medemens.

LINSCHOTEN - De hervormde jongerenvereniging Niek houdt op vrijdag 6 en zaterdag 7 april een ludieke geldinzamelingsactie. Met de opbrengst van dit diaconale project worden in Egypte jonge predikanten opgeleid, wordt - medische - zorg geboden aan kwetsbare mensen en worden zondagsschoolleiders getraind. Christenen vormen in Egypte een minderheid. Toch trekken zij zich niet terug.
In de Wingerd komt op vrijdagavond 19.00 en om 20.30 uur de Zandprinses, een Bijbelverhaal met zand getekend. Daarna is er om 21.30 uur een gezellige wijnproeverij. Zaterdagochtend vroeg, als bakker Verweij al klaar is met broodbakken, wordt om 7.00 uur naast de bakkerij het startsein gegeven voor een estafette roeirace over de virtuele Nijl. Aanmoedigingen door publiek zullen de jongeren moeten helpen om de gang erin te houden. Van 11.00 tot 15.00 uur kan er tegen betaling een foto of een ‘rondje Linschoten’ op de rug van een echte kameel worden gemaakt. Van lege bierkratten wil Niek een grote piramide bouwen om daarna het statiegeld te incasseren. Veel ingeleverde kratten zijn welkom om een flink bouwwerk te kunnen realiseren. Na afloop van de roeirace wordt een gezellige barbecue georganiseerd en daarbij een rad van avontuur. Niek hoopt natuurlijk van harte dat er veel publiek op de been zal zijn.
Pieter Ockhuijsen vindt de geldinzameling een mooi initiatief. Hij is hoofd technische dienst en zorgt voor materialen en een voorspoedig verloop. Veel tijd werd al gestoken in de voorbereiding ook voor de roeirace. “Hoewel dagelijks naar de sportschool, is 1,5 uur te roeien heel wat”. Een ritje op de kameel door mijn eigen dorp ziet hij wel zitten.
Wilbert Crum zit voor het derde keer in de organisatie. Hij heeft wat roeiconditie betreft niet aan voorbereiding gedaan. “Ik hoop op een geslaagde actie met een mooie opbrengst”.
Het project in Egypte is voor Joep de Jong reden genoeg om deze uitdaging aan te gaan. Hij leidt hij de catering. “Een mooie taak die voldoening geeft en naar ik hoop ook wat geld oplevert.” Annelot van der Vaart “Wij hebben het hier in Nederland heel erg goed. Ik wil me graag inzetten voor mensen die extra hulp goed kunnen gebruiken”. De Linschotense gaat de uitdaging aan te gaan om, hoewel niet getraind, zover mogelijk te komen met roeien.

Voor deelname of sponsoring: bel 06-34996059 of mail roeienvooregypte@hotmail.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De gedecoreerden met hun partners en burgemeester Van Hartskamp.
Koninklijke onderscheidingen voor zes inwoners gemeente Montfoort Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Montfoort zet met beleidsplan integrale schuldhulpverlening in op 'grip op geld' houden Nieuws 25 apr, 14:56
Afbeelding
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 25 apr, 08:50
• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 25 apr, 08:46
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10