Nienke van Toor, Karin Mentink en Angela Staats met Harry Singeling zijn de drijvende krachten achter het benefietdiner en de veiling voor familiekindertehuis Tinkerbell. (Foto: Lysette Verwegen)
Nienke van Toor, Karin Mentink en Angela Staats met Harry Singeling zijn de drijvende krachten achter het benefietdiner en de veiling voor familiekindertehuis Tinkerbell. (Foto: Lysette Verwegen)

Benefietdiner en veiling voor Roemeens kindertehuis

Algemeen 299 keer gelezen

De Stichting Roemeense Kinderhulp organiseert in samenwerking met IJsselstaete een benefietdiner voor 46 personen en aansluitend om 20.00 uur een openbare veiling waar iedereen welkom is. De opbrengst van het evenement is helemaal voor familiekindertehuis Tinkerbell in het Roemeense Sovata.

IJSSELSTEIN - Al eerder luidde de stichting de noodklok voor Tinkerbell. “Dat leverde nieuwe donateurs op. Maar we gaan voor het hele project”, vertelt Karin Mentink van de stichting. “Ik droomde ervan om een evenement te organiseren en nog meer te doen, omdat het zo hard nodig is.” Via Nienke van Toor ontstonden de plannen voor een benefietdiner, waarbij Angela Staats haar locatie onmiddellijk aanbood en Nienke alle hulp en sponsors bij elkaar sprokkelde, onder andere Plus, Zuccotto, De Jong en de WijnIntermediair. “Dat staat garant voor de heerlijke ingrediënten van het diner op 21 april”, vertelt Angela. “Chef-koks Leonie van Mierlo, Robert Verweij en Henny van Ooyen zwaaien de scepter in mijn keuken. Een mooie gelegenheid om feestelijk uit eten te gaan met familie, vrienden of zakenrelaties.” Karin vult direct aan: “Door hier te smullen help je Roemeense kindermaagjes te vullen.” Om 20.00 uur wordt het diner gevolgd door een veiling, geleid door Angela’s echtgenoot Harry Singeling. “Hij gaat mooie kavels veilen; van bijzondere objecten tot kunst. Iedereen is welkom, entree is gratis. Wie wil kan nu al op de veilingsite kijken van www.srkh.nl. Er is zelfs een oude grammofoon met platen en naalden, maar ook een speculaasplank van bijna twee meter en meer.” Karin en Nienke hopen op een flinke opbrengst. “De continuïteit van het werk van de stichting is belangrijk. De eerste kinderen zijn uitgevlogen, maar de jongste is 5 jaar en heeft nog wat jaren te gaan tot hij zelfstandig is. We durven geen nieuwe kinderen meer op te nemen. Door de Roemeense regeringsplannen gaan de kosten voor salarissen, gas, elektra en water enorm stijgen. Dat moeten we op kunnen brengen. Voor alle activiteiten en voor onze twaalf Roemeense medewerkers.” Een ding is uitgesloten: “We kunnen de 17 kinderen die nu in Tinkerbell wonen niet terugsturen naar waar ze vandaan komen.”

Het benefietdiner op 21 april om 17.30 uur in IJsselstaete aan de Industrieweg 31 biedt plaats aan 46 personen. Deelname kost 75 euro, inclusief drankjes. Reserveren via e-mail Tinkerbell-diner@srkh.nl of telefonisch: 06-15577155. De veiling is voor iedereen vrij toegankelijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De gedecoreerden met hun partners en burgemeester Van Hartskamp.
Koninklijke onderscheidingen voor zes inwoners gemeente Montfoort Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws gisteren
Afbeelding
Montfoort zet met beleidsplan integrale schuldhulpverlening in op 'grip op geld' houden Nieuws 25 apr, 14:56
Afbeelding
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 25 apr, 08:50
• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 25 apr, 08:46
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10