Heerlijk om te zien

Algemeen 29 keer gelezen

Het is heerlijk om te zien dat de temperaturen weer omhoog gaan, de terrasjes in IJsselstein weer volstromen en er weer een lach op iedereen z’n gezicht verschijnt. Het is heerlijk om de lente opnieuw met eigen ogen te mogen ervaren en we weer naar buiten kunnen, na dagenlang in huis te hebben moeten bivakkeren met een kop chocolademelk in de hand, vernikkelend van de kou. Hopelijk heeft u allemaal een fijne Pasen gehad, heeft u alle verstopte eitjes kunnen vinden en heeft u net als ik wederom erg genoten van het paasspektakelstuk The Passion, wat dit jaar plaatsvond in de Bijlmer als het decor voor Jeruzalem.
Voor mij is dit evenement echt een hoogtepunt van de paasdagen, de vertolking van misschien wel het mooiste verhaal dat er bestaat, al moet u het natuurlijk wel geloven. Maar dan nog kan er met de licht aangepaste Nederlandstalige nummers zeker wel de gevoelige snaar geraakt worden.
En dat is iets wat bij mij jaarlijks het geval is. Zelf ben ik christelijk en een enorme fan van veel Nederlandse nummers, op de onzinnige, niet diepgaande flut teksten van de hedendaagse rap na. Wel deed er voor het eerst een rapper mee en het verbaasde me hoe goed hij was en hoe hij uiteindelijk een van de beste nummers van de avond neerzette, met een zeer krachtige en inspirerende tekst. Een tip die ik graag aan u meegeef, is om wel even de songtekst erbij te pakken wanneer hij begint met zijn rap, want het tempo van deze beste man is echt fenomenaal.
Wat ook bijzonder blijft om te zien, is dat dit programma nog steeds elk jaar zo goed ontvangen wordt door de Nederlanders, want net als voorgaande jaren keken er weer ruim drie miljoen mensen, wat echt bizar veel is. Het paasevangelie houdt anno 2018 nog steeds veel mensen bezig en daar geef ik ze geen ongelijk in, want het is prachtig en uniek.

Bram Wijnholt

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De gedecoreerden met hun partners en burgemeester Van Hartskamp.
Koninklijke onderscheidingen voor zes inwoners gemeente Montfoort Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws 25 apr, 23:29
Afbeelding
Montfoort zet met beleidsplan integrale schuldhulpverlening in op 'grip op geld' houden Nieuws 25 apr, 14:56
Afbeelding
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 25 apr, 08:50
• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 25 apr, 08:46
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10