Afbeelding

Mooi avontuur

Algemeen 127 keer gelezen

De drukke, warme dag van mijn bezoek aan het Parool begon voor met iets waar ik me het meest aan erger, vroeg opstaan. Tegen zessen klonk de herrie van mijn wekker in mijn oren en was het tijd voor een topdag. Na een iets te vroeg ontbijt, pakte ik de bus naar het centraal station van Utrecht, waar mijn trein naar Amsterdam gereed stond, tenminste, dat hoopte ik. Want eenmaal aangekomen op het station, zag ik tot mijn grote spijt dat naast alle treinen die wel reden, er eentje was die dat niet deed, die van mij. Helaas pindakaas en weer verder gaan. Volgende trein gepakt, en eenmaal aangekomen in de hoofdstad van Nederland een tram gepakt en toen begon de zoektocht, die door mijn richtingsgevoel een échte zoektocht werd. Het was echt zo simpel als, onder de brug door en naar rechts, maar mijn gevoel stuurde me toch naar links.
Na een lekker wandelingetje in de zon en nog wat navraag te hebben gedaan bij wat voorbijgangers, kwam ik aan bij het hoofdgebouw van het Parool. Daar werd ik vriendelijk onthaald en de dag kon nu echt beginnen. Eerst werd ik rondgeleid op de redactie, die uit veel verschillende onderdelen bestond, om vervolgens mijn plek toegewezen te krijgen tussen de twee hoofdredacteuren in. Na me een paar uur een beetje te hebben georiënteerd en een paar kranten te hebben gelezen, ja ik las ze echt, mocht ik meekijken bij de doorloop van de krant van die dag. Op een muur was elke pagina stuk voor stuk opgeplakt en zo beoordeelden de eindredacteuren of het totaalplaatje klopte, en het klopte. Weer wat later mocht ik deelnemen aan een vergadering over de krant van het komende weekend, waar verschillende onderwerpen besproken werden, wat er nog gedaan moest worden en hoe de krant het best vormgegeven kon worden. En als kers op de taart mocht ik met een verslaggeefster mee. Zij ging mensen interviewen op het station Amsterdam Amstel en ik mocht ervaren hoe zulke interviews afgenomen worden. Met de nodige informatie teruggekeerd te zijn, zat mijn dag erop. Het was een mooi avontuur. Parool, bedankt!

Bram Wijnholt

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De gedecoreerden met hun partners en burgemeester Van Hartskamp.
Koninklijke onderscheidingen voor zes inwoners gemeente Montfoort Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Montfoort zet met beleidsplan integrale schuldhulpverlening in op 'grip op geld' houden Nieuws 25 apr, 14:56
Afbeelding
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 25 apr, 08:50
• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 25 apr, 08:46
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10