IJFC VR1 spelen nacompetitie!

Algemeen 228 keer gelezen

Door de knappe overwinning in Amsterdam op Wartburgia VR2 (1 – 5) werd de 3de periodetitel binnengehaad en komt er nog een vervolg aan deze competitie voor VR1!

De wedstrijd tegen Wartburgia kende voor IJFC een beetje moeizame voorbereiding. Doordat de wedstrijd van VR2 naar een veel later tijdstip werd gezet waren er weinig speelsters beschikbaar voor beide teams. Gelukkig waren Michelle Buma en Demi van Dijk bereid om eerst met VR1 mee te gaan om later bij VR2 in Apeldoorn aan te sluiten. Speciale dank ook aan de vader van Demi die deze omweg wilde maken!

IJFC begon sterk en kreeg ook snel kansen maar deze werden niet benut. Dan komt je tegenstander beter in de wedstrijd en na ongeveer 20 minuten kende Wartburgia een hele goede fase en werd er zelfs op de lat geschoten en stond Tamara Kamps succes voor de Amsterdamse vrouwen in de weg.

Daarna wederom IJFC de boveliggende partij en nu wel met succes!
Na een half uur spelen dan eindelijk de voorsprong door een doelpunt van Kirsten Plug. Brutaal storen de bal oppikken en beheerst inschieten. 0 – 1.

Snel daarna weer een grote (kop)kans voor Wartburgia maar wederom werd de lat geraakt.

Net voor rust werd de 0 -- 2 bereikt en nu was het Shamarah Lemmers die succes had. Vanuit een corner kopte Petra Verbeek de bal door en kon Shamarah de bal inkoppen.

Snel na aanvang van de 2de helft, in de 52ste minuut, kopte Robin Hendriks de derde goal in uit een voorzet van Kirsten Plug.
Hierna had Wartburgia weer even een betere periode maar kon nog niet scoren.

0 – 4 werd het in de 82ste minuut. Nu bezorgde Kirsten de bal bij Lois Spliet die de bal inschoot. Vijf minuten later kon Wartburgia iets terugdoen maar de race was al gelopen.

In de extra tijd maakte IJFC er nog 1 – 5 van.
Nu was het Iris Werkhoven die inschoot. Uit een mooie aanval van IJFC zette Malissa Klein, op maat, voor maar het schot van Robin werd gekeerd. De terugkomende werd via Robin en Shamarah naar Iris gespeeld die hard inschoot.

De spanning was na het eindsignaal groot. Zou deze overwinning nog iets opleveren? Afhankelijk van de uitslag van de wedstrijd RVVH - ‘t Gooi die bij de stand 1- 1nog niet afgelopen was! Gelukkig bleef het gelijk en dus nacompetitie voor VR1!

Een mooier afscheidscadeau voor Marcel van den IJssel is nauwelijks denkbaar. Zo mag hij in ieder geval nog een week door! De nacompetitie is elke wedstrijd als een finale. Er zijn maximaal 3 ronden en er moet in die ene wedstrijd gewonnen worden om een ronde verder te gaan.

En dat is een hele opgave aan het einde van de competitie dus alle support is zeer welkom komende zaterdag!

Er zijn 8 teams die strijden in de nacompetitie en daar is er maar één van die volgend seizoen gaat uitkomen in de Hoofdklasse Zaterdag. De overigen gaan in 1ste lasse A of B spelen. (onder voorbehoud):
De Hoofdklassers: Reiger Boys (Nh) en Heerenveense Boys (Fr); De 1ste klassers A: IJFC Utr), Berkel (Nh) en DSS (Nh); De 1ste klassers B: S.C. Striens (Fr), De Weide (Dr) en The Knickerbockers (Gro)

Zoals het er nu uitziet speelt IJFC aanstaande zaterdag 2 juni uit tegen Reiger Boys (Heerhugowaard).

• De gedecoreerden met hun partners en burgemeester Van Hartskamp.
Koninklijke onderscheidingen voor zes inwoners gemeente Montfoort Nieuws 16 uur geleden
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws 25 apr, 23:29
Montfoort zet met beleidsplan integrale schuldhulpverlening in op 'grip op geld' houden Nieuws 25 apr, 14:56
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 25 apr, 08:50
• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 25 apr, 08:46
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10