Jaco de Groot maakte zaterdag in de strijd om de Van Vliet Caravans Cup de op één na verste sprong ooit. (Foto: PR Polsstokbond Holland)
Jaco de Groot maakte zaterdag in de strijd om de Van Vliet Caravans Cup de op één na verste sprong ooit. (Foto: PR Polsstokbond Holland) Foto: PR Polsstokbond Holland

Jaco de Groot nadert eigen Nederlands record

Algemeen 89 keer gelezen

Jaco de Groot heeft zaterdag in de strijd om de Van Vliet Caravans Cup de op één na verste sprong ooit gemaakt. De Woerdenaar klom een magisch rondje om de stok, waardoor hij over het dode punt kwam en 21.93 meter sprong. Omdat deze sprong nog ruim vier meter uit de richting was liet hij zien dat hij zeker in staat is om zijn eigen Nederlands Record van 22.21 meter aan te scherpen.

Linschoten/regio - De Groot is met deze sprong al bijna zeker van de zege in het De Samenwerking-Klassement. Het gevecht om de tweede plek is spannender. Wouter van Midden (Vlist) deed goede zaken met 19.72 meter. Zijn broer Thomas was met 19.95 meter net iets verder en veroverde de tweede plaats in de wedstrijd. Rian Baas (Utrecht) lijkt de enige die Wouter van Midden van een tweede plaats in het klassement af kan houden, maar hij moet ruim twee meter goed maken.
Bij de dames won Wendy Helmes (IJsselstein) met 15.34. Hiermee was ze haar eeuwige concurrente Dymphie Baas (Oudewater) voor. Zij noteerde 15.19 meter. Het klassement blijft tot het laatst spannend, want de voorsprong van Dymphie is minimaal. Joriene Baas (Oudewater) werd derde.
Bij de junioren viel klassementsleider Richard van Bemmel (Utrecht) tijdens de woensdagwedstrijd uit met verrekte enkelbanden. Daardoor roken de andere junioren kansen. Daniël Cluistra (Haastrecht) zette al in zijn eerste sprong een persoonlijk record van 19.07 meter neer, , waardoor hij Van Bemmel nog altijd van de troon kan stoten. Lucas van Eijk (Haastrecht) en Bas van Leeuwen (Woerden) volgden op gepaste afstand.
De Benschopse jongens overtuigden met drie toppostities, waarvan Reinier Overbeek met 18.85 meter de beste was. Dennis van Jaarsveld werd verrassend tweede met een persoonlijk record van 16.37. Toptalent Roy Velis werd derde met 15.92 De winst bij de meisjes ging naar was voor Demi Groothedde (Jaarsveld). Haar 14.32 meter wasgenoeg om Laura Maaijen (Haastrecht) voor te blijven. Zij sprong al haar zevende persoonlijke record van het seizoen en landde op 14.06 meter. Lizanne Schilt (Polsbroek) werd derde.
Zaterdag gaat het in Vlist om het Hollands Kampioenschap.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De gedecoreerden met hun partners en burgemeester Van Hartskamp.
Koninklijke onderscheidingen voor zes inwoners gemeente Montfoort Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Montfoort zet met beleidsplan integrale schuldhulpverlening in op 'grip op geld' houden Nieuws 25 apr, 14:56
Afbeelding
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 25 apr, 08:50
• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 25 apr, 08:46
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10