Het is inmiddels duidelijk genoeg. De groenstrook rond begraafplaats De Stuivenberg op Blokland is tot verboden gebied verklaard.
Het is inmiddels duidelijk genoeg. De groenstrook rond begraafplaats De Stuivenberg op Blokland is tot verboden gebied verklaard. (Foto: Paul van den Dungen)

Waarom die verbodsborden rond De Stuivenberg?

  •   keer gelezen

Montfoort - Bij de ingang van begraafplaats De Stuivenberg op Blokland heeft de gemeente Montfoort een maand of twee geleden twee bordjes ‘Verboden toegang’ neergezet, van die officiële blauwe volgens art. 461 Wetb. v. Strafr. Veel voorbijgangers vroegen zich af: waarom?


Het blijkt te zijn gedaan op verzoek van aanwonenden, waarmee de gemeente bij de aanleg van de begraafplaats had afgesproken dat de groenstrook rondom de begraafplaats niet gebruikt mocht worden om honden uit te laten of als plek om een hengel uit te gooien. Maar dat gebeurde toch. Door de verbodsborden kan er er nu bij overtredingen handhavend opgetreden worden.
De begraafplaats zelf is uiteraard wel toegankelijk. Ook daar staat een bord voor. En ook is er een bord dat aangeeft dat de parkeerplaats uitsluitend is bedoeld voor bezoekers. Een bord ‘Opruimplicht’ voor hondenbezitters maakt het bordenbosje compleet.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten