MSV’19 kan weer omhoog kijken

Algemeen 105 keer gelezen

Deze competitiedag ontving de v.v. MSV’19 het op de laatste plaats bivakkerende Erasmus. De Rotterdammers wisten dit seizoen nog geen punten bij te schrijven op het conto, maar ook de thuisclub heeft al de nodige punten gemorst.

Onder leiding van Bodegraver Hulters trapten de Rotterdammers af en eindigde een eerste aanvallende actie van de bezoekers met een rollertje in handen van MSV-doelman Oostrom.
Hierna volgde een rommelige periode in de wedstrijd, waarbij MSV-verdediger Lars van de Berg veelvuldig mee naar voren komt maar telkens geen succesvol vervolg kan geven aan zijn rushes.
Het eerste opwindende moment komt na tien minuten spel op naam van MSV-spits Jort van Geffen, die een corner weet te halen uit een van zijn, in het verdere verloop van de wedstrijd, steeds minder succesvol wordende activiteiten. De corner draait bij de tweede paal over de achterlijn.
Vijf minuten later komt MSV’19 toch op de zo gewenste vroege voorsprong. Middenvelder Mark Kemp zet een aanval op, waarbij hij de bal teruggekaatst krijgt van medespeler Robin Stokman, waarna Kemp zijn tegenstander en de keeper van de tegenstander met een listig balletje in de luren legt: 1-0.
Een luttele vijf minuten later weet Robin Stokman met een ziedend schot van afstand de score te verdubbelen: 2-0.
Nadat een vrije trap van Timo Bakker door de Rotterdamse doelman Roy Houdijk kan worden tegengehouden, volgt een wippertje van Stokman, wat uit de doelmond wordt gekopt door Erasmus-verdediger Germaine Sint-Jago.
De bezoekers krijgen vervolgens een enorme kans geboden op een aansluitingstreffer, maar net voordat Zege Mpemba de bal kan in-knallen verprutst zijn teamgenoot Marnix Hermans de mogelijkheid door, terugkomend vanuit buitenspelpositie, de bal nog aan te raken.
De eerste helft eindigt met een prima actie van MSV-verdediger Ralph Kolfschoten, die is mee-geslopen naar het 16-meter gebied van de tegenstander, maar na zijn balverovering geen vervolg kan geven aan zijn werk. Ook Mark Kemp ziet nog een pegel van afstand rakelings over het doel gaan.

De tweede helft hadden beide teams beter in de kleedkamer kunnen afdoen met een potje klaverjassen. Oersaai is nog een optimistische kwalificatie van datgene wat beide partijen op de mat wisten te leggen.
Met een minieme kans van Erasmus-speler Jeroen Jordaan (schot hoog over), een schuiver van MSV-er Paul Sluis, een, wederom bekeken lobje van Mark Kemp, waarbij de doelman van Erasmus nog redding weet te brengen en de wissels aan beide zijden, waarbij eerst MSV-spits Jort van Geffen uit zijn lijden wordt verlost (Harm Oostveen) en vervolgens Timo Bakker met een lichte blessure naar de kant gehaald wordt en plaats maakt voor Boy Visser (rentree in het eerste elftal na vier jaar!) is het verhaal van het eerste halfuur van de tweede helft wel verteld.
Het duurt tot de tachtigste minuut alvorens er weer iets te juichen valt voor de MSV-aanhang: Harm Oostveen weet een voorzet van Robin Stokman binnen te werken.
Vlak nadat Paul Sluijs wordt gewisseld voor A-junior Zino Belkada, weet de laatstgenoemde met een actie zijn directe tegenstander, Almin Kikic, te verleiden tot een overtreding binnen de zestien, waarna Wouter Scholman de toegekende penalty onberispelijk binnenschiet: 4-0.
Dat MSV-verdediger Jesper Kolfschoten tot “Man of the Match” wordt gekozen is veelzeggend voor de wedstrijd.
In de slotminuten loopt MSV-verdediger Lars van de Berg nog tegen een gele kaart op met een overtreding jegens Zege Mpemba, waarna scheidsrechter Hulters het wel voor gezien houdt.

• De gedecoreerden met hun partners en burgemeester Van Hartskamp.
Koninklijke onderscheidingen voor zes inwoners gemeente Montfoort Nieuws 10 uur geleden
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws 22 uur geleden
Montfoort zet met beleidsplan integrale schuldhulpverlening in op 'grip op geld' houden Nieuws 25 apr, 14:56
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 25 apr, 08:50
• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 25 apr, 08:46
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10