Tumultueuze overwinning IJFC Vrouwen

Algemeen 100 keer gelezen

Vandaag vindt de eerste knock-out wedstrijd van de bekercompetitie plaats. IJFC heeft een thuiswedstrijd geloot tegen het Utrechtse Faja Lobi KDS dat in de tweede klasse speelt. De wedstijd begint met de opkomst van de speelsters hand in hand met de pupil van de week, Lisa Benschop die speelt in het meidenteam MO11-1.

In het begin van de wedstrijd zijn de teams aan elkaar gewaagd, maar rond de tiende minuut krijgt Faja Lobi 3 corners kort na elkaar en maakt het met snelle aanvallen de IJFC verdediging moeilijk. Langzamerhand krijgt IJFC meer grip op het spel en kan met vlagen enkele mooie aanvallen op de mat leggen, echter de goede eindpass komt er niet. Uit een snelle aanval van Faja Lobi komt de bal bij de spits die vrij kan aanleggen en scoort: 0-1. Voor rust krijgt IJFC nog twee kansen, een corner die door Lois net naast wordt gekopt en een vrije trap van Anne Bik die naast wordt gekopt door Laura Gaasenbeek. Ruststand dus: 0-1.

In de tweede helft start IJFC met twee verse speelsters, maar het schrikeffect blijft uit en na 6 minuten staat het 0-2 en lijkt het bekertoernooi dit seizoen van korte duur. Maar IJFC geeft niet op en gaat vol in de aanval en krijgt ook kansen: een schot van Anne Bik na een afgeslagen corner gaat net over en ook een kans voor Iris Werkhoven treft geen doel. Na een kwartier volgt een aanval over links, Kirsten Plug geeft voor en de inlopende Lois Spliet kan de bal knap in het doel schieten: 1-2. IJFC ruikt kansen, maar veel diepte passes worden door de grensrechter van Faja Lobi onterecht voor buitenspel afgevlagd. Als de goed leidende scheidsrechter een vlagsignaal negeert (omdat hij zelf kan zien dat er weer onterecht wordt gevlagd) krijgt een speelster van Faja Lobi een gele kaart wegens heftig protesteren. De vlam slaat echt in de pan als IJFC een penalty krijgt. Als een aanval over links door Kirsten wordt voorgezet maakt een verdedigster hands waardoor de scheidrechter de bal dus op de stip legt. Als de commotie is verdwenen mag Laura Gaasenbeek aanleggen en schiet naast. De scheidrechter heeft geconstateerd dat de keepster te snel naar voren kwam, dus gaat de bal opnieuw op de stip. Nu raken de gemoederen bij de tegenstander over de kook en staakt de scheidrechter de wedstrijd. Na een afkoelperiode mag Laura Gaasenbeek opnieuw de penalty nemen en ook nu staat haar vizier niet scherp en treft de bal de paal. Via de keepster kan Laura Gaasenbeek in tweede instantie toch binnen schieten: 2-2. IJFC heeft de achterstand weggewerkt en wil meer. De keepster van Fabi Lobi is het duidelijk niet eens met de beslissing van de scheidrechter en laat dat ook horen. De gele kaart die zij hiervoor krijgt heeft weinig effect en ze blijft schelden waardoor zij vervolgens de rode kaart krijgt. Het massale protest van de speelsters uit Utrecht dat hier op volgt, doet de scheidsrechter opnieuw besluiten de wedstrijd te staken en verdwijnt naar de kleedkamer. Na overleg met de aanvoersters van beide teams wordt de wedstrijd hervat.

Er is nog een klein kwartier te spelen en IJFC wil het graag in de reguliere tijd afmaken en gaat vol in de aanval. Vijf minuten voor tijd is er weer een aanval over links. Lysanne van Oostrom geeft de bal voor en Laura Gaasenbeek kopt de bal keurig in het net: 3-2. De ban is gebroken en IJFC zet nog even aan. In de laatste minuut van de wedstrijd weer een aanval over links. De voorzet van Kirsten Plug is op maat en nu is het Iris Werkhoven die de bal in het doel schiet: 4-2. IJFC is conditioneel veel sterker en blijft geconcentreerd spelen. Op de valreep ook nog de 5-2. Een diepe bal wordt door Lysanne van Oostrom doorgekopt naar de vrijlopende Iris Werkhoven, die wederom doel treft.

Een bizarre wedstrijd waarin IJFC met 2-0 achter komt, maar door erin te blijven geloven de achterstand omzet in een ruime overwinning en dus verder bekert.

• De natuurspeeltuin in het Montfoortse Stadspark is bijna klaar.
Aanleg natuurspeeltuinen uiteindelijk toch haalbaar Nieuws 30 apr, 16:37
• Terug naar de jaren 70 met ABBA Fever.
Drie dagen lang feest met IJsselstein Live Nieuws 30 apr, 16:21
BMM Band houdt aangename traditie in ere Nieuws 30 apr, 15:50
• Iedereen is van harte welkom bij Debbie en Michel in Meridiaan Hairstyling.
Debbie en Michel openen kapsalon Meridiaan Hairstyling Zakelijk 30 apr, 12:30
Bestelbus knalt op personenwagen op N228 bij Montfoort Nieuws 30 apr, 12:20
• Voorzitter Han Theil overhandigde een  'Vestingbrood' en Molenbier van De Windotter.
Yselvaert opent vaarseizoen 2024 met nieuwe Vestingvaart Nieuws 30 apr, 08:09
• Vrouwe IJsselstein Swingt in het verzorgingshuis.
Muzikale traktatie voor bewoners woonzorgcentra Nieuws 29 apr, 17:51
• Beide teams waren volstrekt gelijkwaardig.
Heren IJsseloever winnen dankzij strafbal; dames dieper in problemen Sport 29 apr, 12:42