Herfstspelen in het stadspark met het te water laten van een zelfgebouwd vlot in de paddenpoel.(Foto: Paul van den Dungen)
Herfstspelen in het stadspark met het te water laten van een zelfgebouwd vlot in de paddenpoel.(Foto: Paul van den Dungen) (Foto: Paul van den Dungen)

Herfstspelen in stadspark best een stoer feestje

  •   keer gelezen

In het stadspark van Montfoort zijn donderdag de Herfstspelen gehouden. Samen met de buurtsportcoaches wisten ruim honderd kinderen van de verschillende BSO’s zich op een sportieve manier te vermaken.


Montfoort - In sporthal Hofland werden ruim 60 kinderen, jonger dan 8 jaar, door buurtsportcoach Dianne bezig gehouden met een keur aan sportieve spelletjes. In het stadspark was het buurtsportcoach Willem die zo’n 50 kinderen kennis liet maken met een bootcamp. Op alle onderdelen was samenwerken een belangrijk gegeven. Zo ook bij het bouwen van een vlot. Alle hiervoor benodigde materialen zijn afkomstig van de Scouting Woerden, die ze ook naar het park hebben gebracht. “Daar zijn wij ze heel erg dankbaar voor” zegt Astrid Vrolijk van KoKo Kinderopvang. Carola Hoekstra van Kind & Co vertelt dat er jaarlijks twee seizoenspelen worden gehouden en daar zijn de Herfstspelen een onderdeel van. In het park zijn op dat moment de kinderen van 8 jaar en ouder met een zwemdiploma. Na de bootcamp stortten zij zich onder leiding van Lisette, Jesse en Jolien op het bouwen van een vlot dat zij in de paddenpoel in het park te water laten. Best stoer zo’n eigen gebouwd en ook nog drijvend vlot.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten