Foto: Hans van Oosterhoudt

Politie zoekt getuigen zwaar ongeval A2; IJsselsteiner aangehouden

  •   keer gelezen

Nieuwegein / IJsselstein -- De politie zoekt getuigen van de aanrijding die woensdagmiddag 31 oktober plaatsvond op rijksweg A2 ter hoogte van Nieuwegein en IJsselstein. Daarbij waren twee vrachtwagens en zes personenauto’s betrokken. Twee personen raakten gewond, waarvan een ernstig. Een vrachtwagenchauffeur uit IJsselstein is aangehouden.


Rond 17.00 uur reed op de A2 door nog onbekende oorzaak een vrachtwagen tegen een personenauto aan. De inzittende van die personenauto, een 24-jarige vrouw uit Gouda, kwam daarbij bekneld te zitten en raakte ernstig gewond. De brandweer bevrijdde haar uit het voertuig. Een arts van de traumahelikoper verleende daarbij assistentie. Het slachtoffer werd naar een ziekenhuis vervoerd en wordt daar behandeld aan haar verwondingen.

Bij het ongeval waren verder nog zes voertuigen betrokken, waaronder een tweede vrachtwagen. Daarbij raakte nog één inzittende van een personenauto gewond. Ook die werd vervoerd naar een ziekenhuis. De overige betrokkenen bij de aanrijding werden door het ambulancepersoneel ter plaatse nakeken en behandeld.

De bestuurder van de eerste vrachtwagen is aangehouden en naar het politiebureau gebracht voor verhoor. Het gaat om een 59-jarige man uit IJsselstein. De snelweg was geruime tijd afgesloten voor het verkeer. Specialisten van het Tactisch Verkeersteam van de politie doen onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Heeft u gezien hoe de aanrijding ontstond? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten