Ruben  - Hesselink - l 'Homme de la Lune met zijn raadsleden Michael Hummel, Justin Verburgt en André Brugmans. (foto Flitsend Fotografie - Marina Kemp)
Ruben - Hesselink - l 'Homme de la Lune met zijn raadsleden Michael Hummel, Justin Verburgt en André Brugmans. (foto Flitsend Fotografie - Marina Kemp) Foto: Flitsend Fotografie - Marina Kemp

Ruben l’Homme de la Lune Stadsprins van Knopengein

Algemeen 195 keer gelezen

Montfoort - Het was goed druk, zaterdagavond in De Commanderij van St. Jan, waar rond 11 over 11 de nieuwe Stadsprins van Knopengein bekend werd gemaakt. Ruben Hesselink zal de carnavalsvierders voorgaan als Ruben l ‘Homme de la Lune, ‘De Man van de Maan.

Met zijn 27 jaar is hij wederom een Prins die de jeugd en dus de toekomst van het Knopengeinse carnaval vertegenwoordigt.

Uiteraard werd nog afscheid genomen van de oude Stadsprins. Kevin le Rêveur du Futur moest zijn Prinselijke versierselen weer netjes inleveren. Hierna werd het publiek meegenomen in een gloedvolle act, waarin werd onderzocht of carnaval ook in de ruimte mogelijk is.

Met ultieme precisie landde uiteindelijk een capsule aan een grote parachute met een grote klap exact voor de deur van de Commanderij. De deur ging open en met de Boutonniers-vlag in de hand kwam de ruimtevaarder binnen. Geheel onherkenbaar vanwege een grote helm vervolgde hij zijn weg naar het bordes waar hij symbolisch de vlag in de grond plantte. De astronaut haalde de helm van zijn hoofd. Daar stond hij dan, Ruben Hesselink de nieuwe Stadsprins van Knopengein. En zijn thema: ‘Knopengein de Ruimte in’.

Ruben is nu 6 jaar lid van Les Boutonniers en sinds vorig jaar de secretaris. Ook zit hij in de optochtcommissie, in de Bals & Evenementen commissie en is hij kartrekker van Pullen op de Plaats.

Ruben is dus 27 jaar, is geboren in Woerden maar woont alweer bijna 3 jaar in Montfoort. Hij heeft samen met zijn vriendin net een heus rijtjeshuis in Montfoort gekocht dus het ziet er naar uit dat hij zich prima thuis voelt in het IJsselstadje.

Ruben is klantenservice teamleider bij een grote, uit Engeland afkomstige, online witgoed retailer en in zijn vrije tijd mag hij graag een balletje slaan op de tennisbaan, een voetbalwedstrijd bezoeken en ook bezoekt hij graag de horeca in en om Montfoort. Uiteraard heeft ook de ruimtevaart zijn interesse vandaar ook zijn gekozen thema.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De gedecoreerden met hun partners en burgemeester Van Hartskamp.
Koninklijke onderscheidingen voor zes inwoners gemeente Montfoort Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws gisteren
Afbeelding
Montfoort zet met beleidsplan integrale schuldhulpverlening in op 'grip op geld' houden Nieuws 25 apr, 14:56
Afbeelding
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 25 apr, 08:50
• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 25 apr, 08:46
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10