Lopik de gelukkigste in de derby tegen Benschop

Algemeen 108 keer gelezen

In november na de 0-3 overwinning zeiden de Benschoppers tegen de teleurgestelde Lopikers “een overwinning komt steeds dichterbij” na vijf nederlagen. Helaas voor Benschop werd deze slagzin van de Benschoppers al snel waarheid, want de zesde ontmoeting was voor SV Lopik.
Ondanks het druilige weer waren er toch 500 mensen op deze derby afgekomen in de hoop een flitsende wedstrijd te zien. Helaas kwamen ze heel bedrogen uit. Het werd een draak van een wedstrijd. Lopik toonde meer vechtlust dan Benschop en was scherper in de duels. Tot kansen echter leidde dit nauwelijks. In de eerste helft zijn er twee mogelijkheden geweest, een voor Keja namens Lopik, die Mitchell van Oort op zijn weg vond en voor Benschop Jimmy Vendrig, die in kansrijke positie de bal niet de juiste richting mee kon geven.
Een boze Benschoptrainer probeerde in de rust Benschop wat feller in de wedstrijd te krijgen. Het veranderde niets en de wedstrijd leek op een bloedeloze 0-0 af te stevenen. Jeroen Roodenburg had de beste kans om Benschop op voorsprong te schieten maar geheel vrijstaand schoot hij naast. Voor Lopik was het Lamens, die een kans kreeg, maar Mitchell van Oort was op zijn post. In de 86e minuut sloeg het noodlot voor Benschop toe. Een voorzet vanaf rechts belandde op het hoofd van Ardy de With en met een mooie boog verdween de bal onhoudbaar in het Benschop doel. Benschop probeerde nog wel wat terug te doen, maar Lopik gaf geen krimp meer en nam de drie punten mee naar Lopik. Naar het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende Eren waren vriend en vijand het erover eens, dat een gelijkspel eigenlijk de verhouding was, maar dat de tomeloze inzet van Lopik de doorslag had gegeven en daardoor de drie punten verdiende.

• De gedecoreerden met hun partners en burgemeester Van Hartskamp.
Koninklijke onderscheidingen voor zes inwoners gemeente Montfoort Nieuws 13 uur geleden
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws gisteren
Montfoort zet met beleidsplan integrale schuldhulpverlening in op 'grip op geld' houden Nieuws 25 apr, 14:56
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 25 apr, 08:50
• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 25 apr, 08:46
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10