Het atrium van de Antoniushof was zaterdag het toneel van het  Seniorencarnaval. Ieder jaar de opmaat naar het naderende carnavalsfeest in Knopengein. (Foto: Paul van den Dungen)
Het atrium van de Antoniushof was zaterdag het toneel van het Seniorencarnaval. Ieder jaar de opmaat naar het naderende carnavalsfeest in Knopengein. (Foto: Paul van den Dungen) Foto: Paul van den Dungen

Senioren vieren opmaat Knopengeins carnaval

Algemeen 109 keer gelezen

Het zijn dit jaar niet alleen de senioren die genieten van het gelijknamige carnaval in de Antoniushof, maar ook de jonge garde doet daar graag aan mee.

Montfoort - Als de eerste klanken van de Hofkapel klinken, verandert meteen de sfeer in het goed gevulde atrium. Een groot aantal bewoners van de Antoniushof en senioren van daarbuiten hebben een plaatsje weten te bemachtigen en begroeten dan niet alleen Stadsprins Ruben l’Homme de la Lune van carnavalsvereniging Les Boutonniers en zijn Raad van Elf, maar ook Prinses Daniëlle la Paillette de Fête Parfait van de Carnavalsvereniging Les Femmes des Coeurs. Na een aantal plichtplegingen wordt iedereen voorzien van een lekker gebakje van bakkerij Van Rooijen en lijken de glaasjes advocaat met slagroom niet aan te slepen. Maar als iedereen is voorzien begint het genieten van een keur aan lokale artiesten die de zaal in stemming weten te brengen. Het is ook dit jaar weer mooi te zien hoeveel inwoners van deze stad iets hebben ingestudeerd om zo hun bijdrage aan dit jaarlijks evenement te leveren. Aan het einde van de middag is het de polonaise die onder begeleiding van ZWUP het einde inluidt. Bedankjes en onderscheidingen over en weer maken de dag compleet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De gedecoreerden met hun partners en burgemeester Van Hartskamp.
Koninklijke onderscheidingen voor zes inwoners gemeente Montfoort Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws 25 apr, 23:29
Afbeelding
Montfoort zet met beleidsplan integrale schuldhulpverlening in op 'grip op geld' houden Nieuws 25 apr, 14:56
Afbeelding
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 25 apr, 08:50
• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 25 apr, 08:46
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10