IJsseloever D1 - Craeyenhout D1 Foto: Tony Buijse

Hockey dames geven alles

Algemeen 123 keer gelezen

In de Poule B van de hockey Eerste Klasse Dames krijgt IJsseloever Craeyenhout op bezoek.

IJsseloever staat op een 10de plek, boven Roomburg en Dordrecht. Wedstrijdpunten zijn zeer welkom, voor een comfortabeler plek iets hoger in de poule. Het team kampt met een aantal geblesseerden en speelt met invallers uit de jeugd. Het Haagse Craeyenhout staat op een 3de plek en is daarmee in de race voor een promotieplek, al dan niet via play-offs.

Als de wedstrijd net twee minuten bezig is raakt een IJsseloever speelster tijdens een duel geblesseerd en moet het veld verlaten. De twee teams houden elkaar lang in evenwicht. Craeyenhout weet flink druk te houden op de helft van IJsseloever. IJsseloever ziet een aantal keren mogelijkheden om een kans te creëeren. In de 24ste minuut weet IJsseloever uit te breken. Met een snelle actie weet Manû van Toorn de 1-0 te scoren. Enkele minuten later fluit een van de scheidsrechters voor een strafcorner in de IJsseloever cirkel. De andere scheidsrechter zag de situatie kennelijk anders en wordt de strafcorner een strafpush. Hieruit weet Craeyenhout gelijk te maken en is het 1-1. In de 30ste minuut weet Crayenhout dan een voorsprong te nemen door 1-2 te scoren, wat dan ook de ruststand is.

Als de tweede helft begint zien we IJsseloever hard strijden om de bal en voor kansen. In de 8ste minuut krijgen de IJsselsteinse dames een strafcorner tegen, welke door Craeyenhout hard wordt ingeslagen. En zo kijken de dames tegen een 1-3 achterstand aan. IJsseloever weet de druk dan flink op te voeren en blijft dicht op de bal jagen om er alles aan te doen om het tij te keren. De dames geven alles. In de 25ste minuut weet Craeyenhout met een snelle actie uit te breken en scoort 1-4. Voor IJsseloever is het dan een race tegen de klok. Er worden fraaie kansen gecreëerd, met slagen op het doel. De keepster van Craeyenhout weet echter haar doel schoon te houden. Craeyenhout reist met drie punten in de zak terug naar Den Haag.

IJsseloever D1 – Craeyenhout D1: 1-4

Roomburg en Dordrecht verliezen beide hun wedstrijd. IJsseloever behoudt de 10de positie en hun marge op de achterliggers. Craeyenhout behoudt de derde positie, maar staat nu nog maar één punt achter de nummer 2, Houten, welke thuis verliest van DSHC.

De volgende wedstrijd is 24 maart. IJsseloever D1 speelt dan uit, tegen Rijswijksche Hockey Club D1.

• De gedecoreerden met hun partners en burgemeester Van Hartskamp.
Koninklijke onderscheidingen voor zes inwoners gemeente Montfoort Nieuws 15 uur geleden
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws 25 apr, 23:29
Montfoort zet met beleidsplan integrale schuldhulpverlening in op 'grip op geld' houden Nieuws 25 apr, 14:56
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 25 apr, 08:50
• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 25 apr, 08:46
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10