Bep van Ochten en initiatiefnemer Carla Post nemen even pauze tussen de voorbereiding van het openingsfeestje. (Foto: Lysette Verwegen)
Bep van Ochten en initiatiefnemer Carla Post nemen even pauze tussen de voorbereiding van het openingsfeestje. (Foto: Lysette Verwegen)

Kloosterspeeltuin viert eerste lustrum

Algemeen 178 keer gelezen

Voor het vijfde jaar opent de Kloosterspeeltuin aan het Anna van Burenpad het speelseizoen. Dit jaar met een extra feestelijk programma, omdat de bijzondere, geliefde en veel bezochte speeltuin het eerste lustrum viert.

IJSSELSTEIN – Carla Post, een van de initiatiefnemers van de speeltuin, heeft de speeltuin het vanaf het begin meegemaakt. Na al het voorwerk om de aanleg en bouw voor elkaar te krijgen, was het ook na de officiële opening achter de schermen hard werken. Nog steeds. “Maar met veel plezier”, vertelt ze. “Het is niet alleen een speeltuin, maar ook een ontmoetingsplek voor jong en oud geworden, door de activiteiten die er worden georganiseerd. Van yoga, tot sport- en muziekmiddagen voor jong en oud, gebruik door de bewoners van zorgcentrum Ewoud voor een picknick en activiteiten samen met de speeltuin tot de openluchtdienst en concertjes.”
De Kloosterspeeltuin trekt bezoekers van binnen en buiten de stad, die regelmatig terugkomen. Er zijn elke dag wel spelende kinderen en (groot)ouders te vinden. “Het is in vijf jaar precies geworden wat we hoopten: een plek om te spelen en te ontmoeten, maar ook om rust te vinden en nieuwe impulsen op te doen.” Carla vindt het goede contact met de Hogeschool Utrecht een waardevol extraatje: “Omdat kinderen met en zonder beperking met elkaar of ieder voor zich kunnen spelen. Daar hebben we bij de opzet ook bewust voor gekozen en is iets waar de Hogeschool in de fysiotherapieopleiding mee bezig is. Een IJsselsteinse kinderfysiotherapeut heeft hier een speciaal filmpje opgenomen.”
De speeltuin is een stichting en met dank aan veel vrijwilligers, sponsoren en vrienden autonoom. “Opzet, activiteiten, schoonmaak, onderhoud en bemensing van het paviljoen: alles gebeurt door vrijwilligers en omwonenden houden een oogje in het zeil.” Dat de Kloosterspeeltuin geliefd is blijkt ook bijvoorbeeld door bijzondere giften, zoals van het echtpaar Doesburg bij een 65e verjaardag: “Zij vroegen geld in plaats van cadeaus. Met hun bijdrage konden we een duo-driewieler aanschaffen. Geweldig.”

Spelen in de speeltuin kan elke dag, maar zondag 14 april van 13.00 tot 17.00 uur start het seizoen en is het paviljoen – met toiletvoorziening, buitenspeelgoed en hapjes en drankjes te koop – afhankelijk van vrijwilligers elke middag geopend tot eind oktober. Op het middeleeuwse feestje kunnen kinderen schrijven met een monnik, dansen, kettingen maken met een smid, schaken en familiewapens maken, spinnen, vilten, genieten van spelletjes, hapjes en drankjes en meer. Kijk op www.speeltuinkloosterplantsoen.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De gedecoreerden met hun partners en burgemeester Van Hartskamp.
Koninklijke onderscheidingen voor zes inwoners gemeente Montfoort Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Montfoort zet met beleidsplan integrale schuldhulpverlening in op 'grip op geld' houden Nieuws 25 apr, 14:56
Afbeelding
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 25 apr, 08:50
• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 25 apr, 08:46
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10