De fotografen in actie. V.l.n.r. Daphne Hauer, Casperine van 't Pad, Herbert Ziher en Ronald Molegraaf. (Foto: Karin Doornbos)
De fotografen in actie. V.l.n.r. Daphne Hauer, Casperine van 't Pad, Herbert Ziher en Ronald Molegraaf. (Foto: Karin Doornbos) Foto: Karin Doornbos

Samen fotograferen in mooi IJsselstein

Algemeen 552 keer gelezen

De fotoclub ‘Fotograferen in IJsselstein’ bestaat uit een groep enthousiaste fotografen die naast hun passie voor fotografie de liefde voor mooie plekken in en om IJsselstein delen. De club werkt met thema’s of ‘challenges’. Ze fotograferen in groepsverband of trekken er individueel op uit. Ze plaatsen en delen de foto’s op de gelijknamige Facebookpagina en via Instagram.

IJsselstein - Vandaag fotografeert de groep in Museum IJsselstein. Een paar uur voor openingstijd. “Echt heel leuk, heerlijk ons gang gaan zonder andere bezoekers in de weg te lopen”, zegt Daphne Hauer. Daphne is één van de organisatoren. Ze beheert samen met oprichter Els van Barneveld de Facebookgroep en het Instagramaccount en is zelf ook een enthousiast fotograaf.
‘Fotograferen in IJsselstein’ bestaat al ongeveer anderhalf jaar. De club is bedoeld voor iedereen die het leuk vindt om in en rond IJsselstein te fotograferen. “Je hoeft niet per se een professioneel fotograaf te zijn, het gaat vooral om gezamenlijk plezier in fotografie hebben”, vertelt Daphne. De andere deelnemers beamen dit. “Ik zou mezelf geen professioneel fotograaf noemen”, zegt Herbert Ziher. Hij is gepensioneerd en het is voor hem vooral een liefhebberij. Maar zijn foto’s doen niet onder voor die van een professional.
Hetzelfde geldt voor de andere deelnemers. Ronald Molegraaf is gespecialiseerd in 360-graden fotografie en Casperina van ‘t Pad en Daphne Hauer vielen vorige jaar in de prijzen bij de Fotowedstrijd IJsselstein. “Maar iedereen die het leuk vindt om te fotograferen kan meedoen. Ook als je alleen met je telefoon fotografeert.”

Helemaal vrijblijvend

De groep kiest om de twee weken een ander thema. “Lente, architectuur, dieren: het kan van alles zijn.” Wie op een zondagochtend door IJsselstein wandelt maakt grote kans om de fotografen in actie te zien. “Zie je iemand gehurkt bij een krokus zitten, dan zou dat zomaar iemand van onze fotogroep kunnen zijn”, lacht Daphne. Het fijne aan de groep vinden de leden dat deelname helemaal vrijblijvend is. Er zijn geen verplichte bijeenkomsten. “Als je even geen zin of tijd hebt, dan doe je niet mee.” De leden gaan graag met elkaar op pad. “Dan kom je soms op plekken waar je nog niet eerder bent geweest.” Zoals tijdens de fotowandeling langs het Jaagpad richting Marnemoende met als thema: Langs de Hollandsche IJssel. “Een prachtige lentewandeling waarbij we veel van de landelijke omgeving hebben gefotografeerd.”
Het resultaat is te bekijken op de Facebookpagina van de groep. De pagina is toegankelijk voor iedereen met een Facebookaccount. “Je bent daar ook welkom als je zelf niet fotografeert maar wel benieuwd bent naar de foto’s.”

Wil je actief meedoen, dan kun je je aanmelden bij de Facebookgroep ‘Fotograferen in IJsselstein’. Of email naar: fotografereninijsselstein@gmail.com. Nieuwe fotografen zijn van harte welkom.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De gedecoreerden met hun partners en burgemeester Van Hartskamp.
Koninklijke onderscheidingen voor zes inwoners gemeente Montfoort Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws gisteren
Afbeelding
Montfoort zet met beleidsplan integrale schuldhulpverlening in op 'grip op geld' houden Nieuws 25 apr, 14:56
Afbeelding
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 25 apr, 08:50
• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 25 apr, 08:46
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10