IJFC speelt zich op eigen kracht veilig

Algemeen 66 keer gelezen

IJFC heeft zich de laatste weken krachtig hersteld van de dip na de winterstop en heeft tegen de nummer 2 van de ranglijst mey een 0-2 overwinning het behoud van het 2e klasserschap officieel veilig gesteld.

In theorie kan IJFC na de laatste wedstrijds zelfs nog in het linkerrijtje eindigen in een zware competitie en dat zou een mooie beloning zijn van een per saldo goed seizoen.

In een meer spannende dan goede wedstrijd heeft IJFC een verdiende overwinning behaald op de nummer twee Delta Sports 95 uit Houten. Met deze winst heeft IJFC zich verzekerd van weer een seizoen in de 2e klasse. Doelpunten van Nino Poeketi in de 1ste helft en Jelle Eissens in de 2e helft waren beslissend in een sportieve wedstrijd waarin IJFC minimaal 1 punt nodig had om niet afhankelijk te zijn van resultaten bij de concurrentie en de laatste wedstrijd volgende week thuis tegen Benschop vrijuit te kunnen voetballen. Met een positief resultaat kan dan zelfs misschien het linker rijtje nog worden bereikt in een klasse waarin de ploegen erg aan elkaar gewaagd zijn.

Opstelling IJFC; Mike Maaswinkel, Michael van der Linden, Jeffrey Stigter, Marc van der Kleij, Dwight Vlijter (85e min Ken van Rooijen), Stefan de Wit, Ruben van Rooijen, Erwin van Soolingen, Nino Poeketi (76e min Matthijs van Geffen), Jelle Eissens, Luciano Poeketi (17e min Stijn de Bie)

Al na 25 secondes had Ruben van Rooijen de 0-1 op zijn schoen toen hij alleen voor de keeper verscheen maar helaas geen droomstart voor IJFC. Vervolgens een snelle wissel aan de kant van IJFC nadat Luciano Poeketi geblesseerd raakte aan zijn oog. Zijn vervanger was Stijn de Bie. Nadien een aantal snelle en gevaarlijke uitvallen van Delta Sports’95 waarbij keeper Mike Maaswinkel met name in 24e minuut uitstekend ingreep door de bal goed te onderscheppen. Daar tegenover stond een 100% kans voor Dwight Vlijter nadat de keeper van Delta Sports’95 de bal foutief uitverdedigde. Helaas werd deze grote kans onbenut gelaten omdat de bal naast werd geschoten. Hoewel Delta Sports’95 vrijwel kansloos was voor kampioenschap met 5 punten achterstand op FC De Bilt was het behoorlijk fel in de wedstrijd die onder leiding stond van scheidsrechter van der Wielen uit Veenendaal. Vlak voor rust nog een goede kans voor Jelle Eissens goed onschadelijk gemaakt door de keeper van Delta Sports’95. Maar dan terwijl de thee al dampend stond te wachtten op de spelers en de scheidsrechter al bijna de rust floot de bevrijdende 0-1 voor IJFC door Nino Poeketi, die dankbaar profiteerde van slordig balverlies aan de kant van de Houtenaren en van een meter of 20 beheerst de bal tegen de touwen schoot.

Rust

Direct in de 2e helft kwam IJFC goed weg nadat bij een snelle uitval van Delta Sports’95 de bal via de onderkant van de lat weer het veld in stoot. Delta Sports’95 probeerde meer druk naar voren te zetten en nam het IJFC doel een paar keer onder vuur zonder overigens tot scoren te komen. Een wederom hardwerkend en strijdvol IJFC onder leiding van aanvoerder Jeffrey Stigter en zijn manschappen bleef zonder veel problemen op de been en konden na 60 minuten zelf juichen nadat Jelle Eissens de beslissende 0-2 op het scorebord liet aantekenen. Eerst spatte een kopbal van Erwin van Soolingen uit een corner van Marc van der Kleij nog uiteen op de lat maar in de nastoot schoot Jelle Eissens met een bekeken schot in de lange hoek IJFC naar een verdiende en geruststellende 0-2 voorsprong. In het resterende half uur was Delta Sports’95 niet meer in staat om het IJFC erg moeilijk te maken en IJFC op hun beurt was zeer tevreden met de stand op het scorebord. 0-2 was dan ook de eindstand.

Een verdiende overwinning voor de ploeg van Patrick Hilhorst en Jitse Boonstra waarmee IJFC zich 1 wedstrijd voor het einde van de competitie definitief veilig speelde. Een seizoen waarin IJFC in de periode net na de winterstop een mindere periode kende met slechte resultaten maar ook een IJFC dat in de afgelopen wedstrijden zijn rug rechtte en volledig op eigen kracht de broodnodige punten binnenhaalde. Een hecht team dat met veel strijd en passie de wedstrijden speelde en uiteindelijk loon naar werken kreeg.

Volgende week speelt IJFC de laatste competitiewedstrijd thuis tegen Benschop om 14.30 uur. Waar IJFC al veilig is, loopt Benschop bij verlies het risico op het moeten spelen van nacompetitie om het 2e klasserschap weer met een jaar te verlengen.

• De gedecoreerden met hun partners en burgemeester Van Hartskamp.
Koninklijke onderscheidingen voor zes inwoners gemeente Montfoort Nieuws 12 uur geleden
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws gisteren
Montfoort zet met beleidsplan integrale schuldhulpverlening in op 'grip op geld' houden Nieuws 25 apr, 14:56
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 25 apr, 08:50
• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 25 apr, 08:46
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10