Afbeelding

IJFC sluit competitie in stijl af met vierde zege op rij

Algemeen 192 keer gelezen

IJsselstein - In een sportieve levendige streekderby tegen Benschop heeft IJFC de punten in eigen huis gehouden. Mogelijkheden waren er wel degelijk voor Benschop maar uitstekend keeperwerk van Mike Maaswinkel en onnauwkeurigheid aan Benschop zijde voorkwamen tegendoelpunten. Aan IJFC zijde was het de afscheid nemende Matthijs van Geffen die met zijn specialiteit, een geplaatst afstandsschot,  de Benschop keeper wel wist te verschalken. Dit “zondagsschot” op zaterdagmiddag bleek uiteindelijk voldoende voor de winst. Met deze 4e zege op rij sloot de ploeg van Patrick Hilhorst en Jitse Boonstra op een voortreffelijke wijze het seizoen af. Een seizoen waarin IJFC na de winterstop een moeizame periode kende maar in de laatste wedstrijden zijn ware aard toonde. Goed verzorgd combinatievoetbal in combinatie met strijd, passie en teamspirit. IJFC beëindigde de competitie op een 10e plaats met 36 punten onderin de grote middenmoot slechts 2 punten minder dan de nummer 5 van de ranglijst.  

Opstelling; Mike Maaswinkel, Stefan de Wit, Jeffrey Stigter, Marc van der Kleij, Dwight Vlijter, Stijn de Bie( 66e Gerben Renes), Erwin van Soolingen, Ruben van Rooijen, Matthijs van Geffen(88e Michael van der Linden), Jelle Eissens, Ken van Rooijen(66e Ken van Rooijen).

Al in openingsminuten direct een levensgrote kans voor Benschop maar goed uitkomen van keeper Mike Maaswinkel voorkwam een tegentreffer. Voor Benschop stond er veel spanning op de wedstrijd omdat er nog een kans bestond dat Benschop in de play offs voor degradatie verzeild zou kunnen raken. Dit bleek na afloop echter niet zo te zijn waardoor Benschop net als IJFC ook het komend seizoen weer in de 2e klasse zal uitkomen. In verloop van 1ste helft ook nog een paar kansen voor IJFC; onder meer een kopbal van Erwin van Soolingen na een goede voorzet van Stijn de Bie. En ook Benschop kreeg ook een goede mogelijkheid maar het schot van David Verweij verdween naast het IJFC doel.

Rust; 0-0

In de 2e helft een wederom goed combinerend IJFC tegen een hardwerkend maar weinig samenhangend spelend Benschop. De zeer actieve Matthijs van Geffen, die zijn afscheidsduel speelde, probeerde in de 66e minuut al een keer van afstand het Benschop doel te zoeken. Op dat moment nog zonder resultaat maar even later was het toch raak. Door slordig balverlies aan Benschop zijde kreeg Matthijs van Geffen op een meter of 20 meter voor het Benschop doel de bal in zijn bezit. Matthijs bedacht zich geen moment, haalde verwoestend uit en met een prachtige curve verdween de bal onhoudbaar voor de Benschop keeper in het doel. Met deze voltreffer gaf Matthijs van Geffen zichzelf een mooi afscheidscadeau. Drukke werkzaamheden en andere prioriteiten hebben hem doen besluiten vooralsnog te stoppen met voetbal. Enkele minuten voor tijd kreeg Matthijs van Geffen zijn verdiende applauswissel. De sportieve wedstrijd die onder leiding stond van de uitstekende scheidsrechter El Hajjaji, die geen gele kaarten nodig had eindigde even later met 1-0 in het voordeel van IJFC.

Met deze 1-0 overwinning voor IJFC zit de competitie erop en kan de IJFC ploeg genieten van een welverdiende vakantie. Hoe de volgende competitie eruit zal gaan zien zal in komende periode wel duidelijk gaan worden wat wel al duidelijk is dat behalve Matthijs van Geffen alle andere selectie spelers IJFC trouw blijft. Dat betekent in combinatie met wat nieuwe spelers van buitenaf er verder gebouwd kan worden door trainers Patrick Hilhorst en Jitse Boonstra om in het nieuwe seizoen hogere ogen te gooien. Een plek in het linker rijtje moet zeker mogelijk zijn.

Een woord van dank naar alle IJFC supporters die vaak in grote getale aanwezig waren in zowel thuis als uitwedstrijden om de IJFC ploeg te ondersteunen.

Blauw-Wit zijn onze kleuren

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De natuurspeeltuin in het Montfoortse Stadspark is bijna klaar.
Aanleg natuurspeeltuinen uiteindelijk toch haalbaar Nieuws 30 apr, 16:37
• Terug naar de jaren 70 met ABBA Fever.
Drie dagen lang feest met IJsselstein Live Nieuws 30 apr, 16:21
Afbeelding
BMM Band houdt aangename traditie in ere Nieuws 30 apr, 15:50
• Iedereen is van harte welkom bij Debbie en Michel in Meridiaan Hairstyling.
Debbie en Michel openen kapsalon Meridiaan Hairstyling Zakelijk 30 apr, 12:30
Afbeelding
Bestelbus knalt op personenwagen op N228 bij Montfoort Nieuws 30 apr, 12:20
• Voorzitter Han Theil overhandigde een  'Vestingbrood' en Molenbier van De Windotter.
Yselvaert opent vaarseizoen 2024 met nieuwe Vestingvaart Nieuws 30 apr, 08:09
• Vrouwe IJsselstein Swingt in het verzorgingshuis.
Muzikale traktatie voor bewoners woonzorgcentra Nieuws 29 apr, 17:51
• Beide teams waren volstrekt gelijkwaardig.
Heren IJsseloever winnen dankzij strafbal; dames dieper in problemen Sport 29 apr, 12:42