Leren bridgen is leerzaam en vooral heel gezellig. Joke Bunnik geeft les in haar huiskamer en veel deelnemers blijven elkaar ontmoeten op bridgeclub BCIJ of in viertallen bij anderen thuis. (Foto: BCIJ)
Leren bridgen is leerzaam en vooral heel gezellig. Joke Bunnik geeft les in haar huiskamer en veel deelnemers blijven elkaar ontmoeten op bridgeclub BCIJ of in viertallen bij anderen thuis. (Foto: BCIJ)

Bridgen moeilijk? ‘Iedereen kan het leren

Algemeen 563 keer gelezen

Volgens Joke Bunnik kan iedereen leren bridgen; zelfs iemand die nog nooit een speelkaart in handen heeft gehad. “Gewoon doen bij bridgeclub BCIJ.” En zij kan het weten. Ze geeft al negen jaar cursus aan beginnende bridgers.

IJSSELSTEIN – Na tweemaal twaalf lesavonden sluiten de deelnemers de cursus met een slotdrive af. “Je krijgt tijdens de cursus stap voor stap inzicht in het bridgespel, en elke lesavond uitleg. Maar het is vooral veel oefenen; tijdens de lesavond én thuis”, vertelt cursist Dora. “Soms best ingewikkeld, maar ook een uitdaging. Het is vooral heel gezellig.” Partner Kees geeft aan dat het bridgen hem nu echt te pakken heeft: “Het is hartstikke leuk!” “Onze groep is zo enthousiast dat we deze zomer met elkaar blijven bridgen”, vertellen medecursisten Henny en Edwin. Aan het eind van de cursus speelden de cursisten ook vier avonden mee met de C-lijn van BCIJ. “De meesten worden lid door de gezelligheid en om het bridgen verder te oefenen”, vertelt Joke Bunnik. “Wie geen bridgepartner heeft vindt er op de cursus wel een.” De volgende cursus start op 10 september en wordt gegeven op dinsdagavonden. Voor informatie of inschrijven: Joke Bunnik, telefoon: (030) 6877066, e-mail: bridgecursus@bcij.nl of kijk op www.bcij.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De gedecoreerden met hun partners en burgemeester Van Hartskamp.
Koninklijke onderscheidingen voor zes inwoners gemeente Montfoort Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Montfoort zet met beleidsplan integrale schuldhulpverlening in op 'grip op geld' houden Nieuws 25 apr, 14:56
Afbeelding
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 25 apr, 08:50
• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 25 apr, 08:46
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10