Burgemeester Petra van Hartskamp kwam donderdagmorgen Nel en Jan van der Klij-den Besten namens de gemeente feliciteren met hun gouden huwelijk. (Foto: Paul van den Dungen)
Burgemeester Petra van Hartskamp kwam donderdagmorgen Nel en Jan van der Klij-den Besten namens de gemeente feliciteren met hun gouden huwelijk. (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: )

Na 50 jaar een gouden huwelijk voor Jan en Nel

  •   keer gelezen

Het is alweer heel wat jaren geleden dat Jan van der Klij voor zijn dienstplicht in Nunspeet was gelegerd. Daar trof hij, zittend op een bankje, Nel den Besten aan.


Montfoort - Dat was het begin van een romance die al vrij snel werd verstoord, omdat Jan voor 6 weken werd uitgezonden naar het Duitse Seedorf. Maar Nel begon een correspondentie en die brieven heeft zij nog steeds bewaard. Op 18 december 1969 trouwden zij in Nunspeet. Op 1 april 1970 betrokken zij een woning op Mastwijk, waar zij 20 jaar zouden blijven wonen. Daarna verhuisden zij naar Heeswijk. Na 27 jaar vertrokken zij naar hun huidige woning aan de Burggraaf Zwederlaan. Nel zat in Nunspeet in Huize Rustoord in de particuliere bejaardenzorg. Jan werkte in de aardappelhandel en was later, tot aan zijn pensionering, 12 jaar lang chauffeur op een touringcar. Het paar kreeg 3 zonen en heeft inmiddels 6 kleinkinderen. Nel is al jaren vrijwilligster bij de Zonnebloem en zit ook op de breiclub in De Rank. Jan oriënteert zich nog steeds op een voor hem geschikte hobby, maar denkt die wel een keer te zullen vinden. Burgemeester Petra van Hartskamp kwam donderdagmorgen op bezoek om het paar te feliciteren en verraste de bruid daarbij met een mooie bos bloemen.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten