Stein voor het Haagse ijs na het behalen van de tweede plaats met Gewest NHU
Stein voor het Haagse ijs na het behalen van de tweede plaats met Gewest NHU Foto: Eigen foto

Schaatser Stein de Wit in de prijzen bij Residentie Cup

Algemeen 176 keer gelezen

IJsselstein - Ook voor de IJsselsteinse schaatser Stein de Wit (15) is het schaatsseizoen nu echt begonnen. Met het team van het KNSB Gewest Noord-Holland/Utrecht heeft hij tijdens het afgelopen weekend een verdienstelijke tweede plek veroverd bij de Residentie Cup. Het Gewest Friesland won de cup.

Deze traditionele wedstrijd op de ijsbaan in Den Haag is de start van het wedstrijdseizoen voor schaatsers in de leeftijd van 15 tot 18 jaar. Elk van de 8 KNSB Gewesten selecteert uit de categorieën Junioren A en B de beste 3 heren en de beste 3 dames. Totaal 12 junioren per gewest in 4 categorieën rijden tijdens de wedstrijd een individuele 500 en 1000 meter. Daarna rijdt elke categorie een Teamsprint. Bij deze officiële Olympische afstand starten steeds 2 teams van 3 schaatsers in de baan. Elke ronde haakt één schaatser af. De tijd voor het team wordt gezet door de derde man of vrouw die finished na 3 rondes te hebben gereden.

Voor elke afstand wordt per categorie een klassement opgemaakt en op basis van de klassering ontvangen de schaatsers punten voor hun gewest. Het Gewest met de meeste punten wint de Residentie Cup.

Stein is Junior B en noteerde tijdens de Teamsprint met zijn leeftijdsgenoten de beste tijd. Deze overwinning bleek de sleutel tot de tweede plaats voor het Gewest Noord-Holland/Utrecht.

Op basis van hun individuele prestaties op de 500 en 1000 meter konden de schaatsers ook een plaats verwerven in de plaatsingswedstrijd voor het NK Sprint voor Junioren A en B (14 en 15 december, Alkmaar). Stein schaatste een uitstekende 500 meter (39,02). De 1000 meter van De Wit verliep in 1.20.68 minder succesvol. Toch leverde de combinatie van deze twee Stein een plaatsing op voor de Landelijke Selectie NK Sprint (Groningen, 30 november). Om uiteindelijk aan het NK Sprint mee te mogen doen, moet hij daar in de top 10 eindigen (24 deelnemers).

Ter voorbereiding op die wedstrijd wacht voor Stein aanstaande zaterdag de eerste wedstrijd in de Sprint League op de kunstijsbaan in Breda. Kijk voor het volledige wedstrijdschema, resultaten en laatste nieuws op www.steindewit.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De gedecoreerden met hun partners en burgemeester Van Hartskamp.
Koninklijke onderscheidingen voor zes inwoners gemeente Montfoort Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Montfoort zet met beleidsplan integrale schuldhulpverlening in op 'grip op geld' houden Nieuws 25 apr, 14:56
Afbeelding
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 25 apr, 08:50
• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 25 apr, 08:46
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10