Fotografen Diana Bekker en Chris Gottenbos besloten een Praatplaat-avond te organiseren met het doel om kennis te delen en te leren van elkaar. (Foto: Diana Bekker)
Fotografen Diana Bekker en Chris Gottenbos besloten een Praatplaat-avond te organiseren met het doel om kennis te delen en te leren van elkaar. (Foto: Diana Bekker) Foto: Diana Bekker

Fotografen helpen elkaar tijdens Praatplaat-avond

Algemeen 128 keer gelezen

Anders dan voor het digitale tijdperk worden door hobbyisten nu bijna dagelijks foto’s gemaakt. Is het resultaat goed of kan het beter? Fotografen Diana Bekker en Chris Gottenbos besloten een Praatplaat-avond te organiseren om kennis te delen en te leren van elkaar.

LINSCHOTEN - De collega’s Diana Bekker en Chris Gottenbos beoordelen met enige regelmaat elkaars werk. Waar kan het beter? Scheelt er iets aan de belichting, het standpunt of misschien de scherptediepte? Deze en nog veel meer van dit soort vragen komen aan bod. Vooral de kwestie of het een goede foto is doet er toe. Smaken verschillen, dus mooi of niet mooi komt niet aan de orde. Tijdens deze overleggen kwamen zij tot de conclusie dat het best zinvol is om elkaars werk te beoordelen.
En zo werd het plan geboren om hun kennis te delen met anderen tijdens een zogeheten ‘Praatplaat-avond’. “We zijn nog niet blij met de titel van deze avond”, zegt Diana, “Maar het geeft de doelstelling van de avond wel goed aan. Foto’s bespreken van - en bovenal met elkaar. Van beginner tot gevorderde of zelfs vakfotograaf, iedereen is welkom om zijn werk te laten bespreken en mee te praten, met respect voor elkaar. In de fotografie is er immers geen harde lijn van goed of fout. Een onscherpe foto met slecht licht kan een bijzonder mooie emotie oproepen.”
Geïnteresseerden hoeven niet beslist in het bezit te zijn van een professionele spiegelreflex of systeemcamera. Zelfs met een iPhone kun je de mooiste foto’s maken. Het gaat tijdens de avond vooral om het uiteindelijke resultaat. Doelstelling is vooral om elkaar te helpen. Een eenvoudig advies kan immers al bijdragen tot een beter resultaat. “Wellicht leidt de avond wel tot een fotoclubje”, besluit Chris.

De Praatplaat-avond wordt georganiseerd op donderdag 28 november. Van 19.30 tot 22.00 uur in studio Foto di Vita, Van Rietlaat 23, Linschoten. Gratis deelname. Neem je twee beste foto’s mee op een USB-stick. Info: diana@fotodivita.nl en Chris Gottenbos, tel. 06-51648561.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De gedecoreerden met hun partners en burgemeester Van Hartskamp.
Koninklijke onderscheidingen voor zes inwoners gemeente Montfoort Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws 25 apr, 23:29
Afbeelding
Montfoort zet met beleidsplan integrale schuldhulpverlening in op 'grip op geld' houden Nieuws 25 apr, 14:56
Afbeelding
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 25 apr, 08:50
• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 25 apr, 08:46
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10