Bij de Llinschotenquiz staat het dorp volop in de aandacht.
Bij de Llinschotenquiz staat het dorp volop in de aandacht. Foto: Picasa

Winnen is niet het belangrijkste: ‘Mensen blijven hierdoor scherp’

Algemeen 78 keer gelezen

Tijdens de traditionele Themaochtend bij de Vereniging Oud-Linschoten (VOL), elke tweede zaterdag van de maand, wordt in december de derde Linschoterquiz georganiseerd. Wie wordt Linschoter 2019. Maar hoewel een wisselbokaal beschikbaar is gaat het volgens voorgaande winnaars niet beslist om die beker.

Janneke Severs-Hilgeman

Linschoten - De eerste Linschoterquiz werd gewonnen door Hanny Kruithof de Wit. Tijdens de tweede quiz-editie viel de bokaal in handen van Jannie van der Pol Brouwer. De wieg van beide dames stond in Linschoten en die van hun beide ouders ook. Toch is dat absoluut geen vereiste om met de eer te gaan strijken. Er zijn veel mensen in het dorp en daarbuiten die besmet zijn met het ‘Linschotervirus’ en alle Linschotenboeken en -ansichten kennen, het plaatselijke nieuws in kranten en VOL-verenigingsblad volgen en/of op details in het dorp letten.

Traditie

Hanny Kruithof, al meer dan 40 jaar niet meer woonachtig in het dorp, werd dus winnaar van de allereerste Linschoterquiz. De vorige keer keer was zij niet aanwezig maar dit jaar is ze weer te gast bij de VOL. “Die quiz is een heel leuke traditie aan het worden waardoor je mensen ‘scherp’ houdt. Het is leuk om je kennis van het (oude) dorp op die manier te testen. Een beetje competitie is altijd spannend.”

‘Lekker dorps’

Jannie van der Pol quizwinnaar 2018 is niet bij elke VOL-Themaochtend aanwezig. “De thema’s vind ik niet altijd even interessant”, legt ze uit. “Maar de sfeer op bijeenkomsten vind ik geweldig. Hoewel niet iedereen elkaar kent, zijn er geen aparte groepjes. Het is er lekker dorps”. Ook Jannie heeft het over een mooie traditie waarvan ze hoopt dat die er blijft. Meedoen vindt ze belangrijker dan winnen. Dit jaar hoopt ze er op de tweede zaterdag in december weer bij te zijn om te zien wat zij aan antwoorden weet.
De Linschoterquiz wordt gehouden op zaterdag 14 december. Dat gebeurt In de Brede Vaart, Laan van Rapijnen 36. Toegang vanaf 10.00 uur. Aanvang voor leden en niet leden 10.30 uur. Spelleider is Dick van As.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De gedecoreerden met hun partners en burgemeester Van Hartskamp.
Koninklijke onderscheidingen voor zes inwoners gemeente Montfoort Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Montfoort zet met beleidsplan integrale schuldhulpverlening in op 'grip op geld' houden Nieuws 25 apr, 14:56
Afbeelding
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 25 apr, 08:50
• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 25 apr, 08:46
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10