Afbeelding

De maand van geven

Algemeen 178 keer gelezen

Het is weer december! De laatste maand van het jaar. December is altijd een drukke maand met veel drukte, gezelligheid en vaak veel cadeaus. Deze week met Sinterklaas is menige agenda al overvol en worden miljoenen pakjes gegeven en uitgepakt. Gemiddeld wordt er in Nederland deze maand per huishouden 430 euro extra uitgegeven. De reclamebusiness draait juist deze december maand op volle toeren. De supermarkten en detailhandel in Nederland zorgen ervoor dat de decemberfeesten en bij uitstek kerstmis elk jaar groter gevierd worden. De verwachting is dat de totale kerstverkopen dit jaar stijgen naar €12,3 miljard. De gemiddelde besteding per huishouden stijgt al jaren.

Met een cadeau zeg je dat je van iemand houdt

In Nederland wordt in verhouding tot andere Europese landen maar weinig uitgegeven aan Kerst. Zo wordt in Engeland gemiddeld meer dan 750 euro per huishouden uitgegeven. In Zweden gemiddeld 630 euro, in Spanje 620 euro, in Italië 560 euro en in Frankrijk 520 euro. Achter deze getallen een hele wereld van een overvloed aan cadeaus, eten, nieuwe kleding en vele andere bestedingen. Bij mij begint het een beetje te duizelen. Toch ga ik vandaag daar een keer niets van zeggen. Blijkbaar willen we ook cadeaus geven. Bij een feest en bijzondere gelegenheid hoort een cadeau. Met een mooi cadeau zeg je dat je van iemand houdt. Het geven is misschien nog wel mooier dan het ontvangen. En dan zijn Sinterklaas en kerstfeest natuurlijk wel de feesten bij uitstek om te schenken en cadeau te doen.

Dat de commercie met deze mooie gedachte helemaal aan de haal is gegaan is erg jammer. Maar geef ten volle deze maand. Je aandacht, liefde, luisterend oor, een beetje tijd en een gepast cadeautje. Dan wordt het een heel bijzondere decembermaand ook zonder hoge kosten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De gedecoreerden met hun partners en burgemeester Van Hartskamp.
Koninklijke onderscheidingen voor zes inwoners gemeente Montfoort Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws 25 apr, 23:29
Afbeelding
Montfoort zet met beleidsplan integrale schuldhulpverlening in op 'grip op geld' houden Nieuws 25 apr, 14:56
Afbeelding
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 25 apr, 08:50
• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 25 apr, 08:46
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10