Provider Tweak activeerde bij de familie Van der Merwe de eerste glasvezelaansluiting in Montfoort. (Foto: Ebbes Fotografie)
Provider Tweak activeerde bij de familie Van der Merwe de eerste glasvezelaansluiting in Montfoort. (Foto: Ebbes Fotografie) Foto: Ebbes Fotografie

Eerste glasvezelaansluiting geactiveerd in Montfoort

Algemeen 102 keer gelezen

Montfoort - Provider Tweak heeft vrijdag de allereerste glasvezelaansluiting geactiveerd in de gemeente Montfoort. Hiermee is een belangrijke stap gezet in de realisatie van het glasvezelnetwerk in de gemeente.

Onder toeziend oog van wethouder ten Hagen, de ambassadeurs en E-Fiber werd de glasvezelaansluiting van de familie van der Merwe door provider geactiveerd. Familie van der Merwe is erg blij met de glasvezelverbinding: “De kosten zijn gelijk maar de snelheid levert ons zoveel voordelen op. Ik werk in de ICT en kan nu thuis programmeren zonder de beperking van snelheid. Ook mijn vrouw werkt regelmatig thuis vanwege de files. En nu kunnen mijn zoon en ik lekker gaan gamen met kerst!”

De komende weken activeren providers Trined en Tweak tientallen huishoudens. Ook de andere providers (Glasnet, MUltifiber, Onvi en SNLR) zullen snel starten met het activeren van hun klanten in de gemeente Montfoort.

Ook wethouder ten Hagen is ook enthousiast over aanleg en de eerste aansluiting. “Dankzij glasvezel gaat Montfoort mee in de ontwikkeling en komt zo ook op de kaart voor ondernemers. Het is bijzonder dat E-Fiber het risico heeft genomen om te starten met de aanleg, ondanks dat het benodigde aantal aanmeldingen tijdens de vraagbundelingscampagne niet werd bereikt. De belangstelling is er zeker, de eerste spijtoptanten melden zich alsnog aan. Voor moderne bedrijfsvoering is een snelle verbinding echt onmisbaar.”

Na een intensieve vraagbundelingscampagne is aannemer BAM in april van start gegaan met het vraag-gestuurd aanleggen van het glasvezelnetwerk. Alle straten in de gemeente worden voorzien van glasvezelkabels. De huishoudens die een glasvezelabonnement hebben afgesloten, krijgen een aansluiting tot in het huis. Ook de graafwerkzaamheden in Linschoten zijn begonnen. Hiermee is de allerlaatste kans om kosteloos een aansluiting in huis te krijgen ingegaan. Wanneer er nog geen graafwerkzaamheden zijn geweest in een straat, kunnen de bewoners nog kosteloos meedoen. De laatste huizen worden halverwege 2020 aangesloten op het nieuwe glasvezelnetwerk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De gedecoreerden met hun partners en burgemeester Van Hartskamp.
Koninklijke onderscheidingen voor zes inwoners gemeente Montfoort Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws 25 apr, 23:29
Afbeelding
Montfoort zet met beleidsplan integrale schuldhulpverlening in op 'grip op geld' houden Nieuws 25 apr, 14:56
Afbeelding
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 25 apr, 08:50
• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 25 apr, 08:46
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10