Foto:

St. Joseph avond lang een Ierse pub

  •   keer gelezen

Montfoort - Dat was het zaterdagavond in het Sint Joseph bij het optreden van The Doggy Few met Ierse en Schotse feestmuziek. Oorspronkelijk komt de groep uit Groningen maar ook muzikanten met een Ierse achtergrond zitten in deze band.


Een ding hebben zij gemeen, de liefde voor Ierse en Schotse muziek. Die liefde was te zien in hun optreden en enthousiasme.

Voor het publiek was het even wennen om dit gevoel over zich heen te laten komen. In een Ierse pub is het over het algemeen iets donkerder, maar de sfeer en het geroezemoes was er. Diegene die Ierland met zijn vele pubs kennen zeiden “Ja dit is zoals een Ierse avond moet zijn” Anderen “Wat rommelig, rumoerig maar wel gezellig” De muziek is bedoeld als sfeermuziek en niet als luistermuziek. En die sfeer zat er snel in. Er werd gedanst, meegezongen en geklapt. Door ziekte van de violist was het jammer dat dit instrument niet de voor deze muziek kenmerkende klank kon toevoegen.

Na het uitvallen – door omstandigheden - van de laatste twee avonden in 2019 was dit voor Cultureel Montfoort een goed begin van het nieuwe jaar.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten