Ook de FunRunners met hun  vrolijk knipperende, verlichte foamsticks  leverden een prachtig schouwspel op. (Foto: Connie Sinteur)
Ook de FunRunners met hun vrolijk knipperende, verlichte foamsticks leverden een prachtig schouwspel op. (Foto: Connie Sinteur) Foto: Connie Sinteur

Kicken tijdens tweede Nighttrail en FunRun

Algemeen 138 keer gelezen

In het donkere landschap rond de Nedereindseberg bewogen zich zaterdagavond weer slingers van lampjes voort. Een prachtig schouwspel.

IJsselstein/Nieuwegein - De honderden lampjes werden gedragen door hardlopers die over de donkere paden liepen en zichzelf en de omgeving verlichtten. De routes werden aangeduid door lint dat oplicht als je er op schijnt. Opvallend is het grote aantal deelnemers vanuit allerlei hoeken van het land. Mensen komen vanuit onder andere Eindhoven, Emmercompascuum, Swifterband en nog veel meer plaatsen naar IJsselstein/Nieuwegein om het avontuur te beleven.
Om 19.30 uur kregen de deelnemers aan de 15 kilometer trailrun het startschot en een spoor van lampjes verdween in het donkere landschap. Om 20.00 uur gevolgd door de 7,5 kilometer trailrun. De lopers van de beide trailruns kregen een behoorlijke uitdaging aan de op en afgaande, gladde, modderige paadjes. Aan het eind moesten zij zelfs een steile helling met behulp van een touw beklimmen. Ondanks het zware parcours kon de EHBO gelukkig werkeloos toekijken.
Naast de beide onverharde runs startte om 20.30 uur een 5 kilometer lange FunRun over verhard parcours rondom de plas. Deelnemers aan deze run kregen vooraf een vrolijk knipperende, verlichte foamstick in hun handen gedrukt en dat leverde een prachtig schouwspel op. De snelste tijd op deze afstand werd gelopen door Robbie van Dijk uit IJsselstein. Hij liep de afstand in 18 minuten en 23 seconde. Maar natuurlijk ging het bij dit evenement vooral om de beleving. Een van de deelnemers drukte het in treffende woorden uit, het was weer “kicken” net als vorig jaar. Na afloop was er nog een spetterende afterparty, verzorgd door Skipiste Nieuwegein.

Hartekind

Een groot deel van de inschrijfgelden gaat naar stichting Hartekind, die zich inzet voor kinderen met een aangeboren hartafwijking. De prioriteit ligt bij het financieren van wetenschappelijk onderzoek, omdat dit de overlevingskansen verbetert. Daarnaast ondersteunen zij initiatieven gericht op de dagelijkse kwaliteit van leven. Het uiteindelijke bedrag wordt binnenkort bekend gemaakt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De gedecoreerden met hun partners en burgemeester Van Hartskamp.
Koninklijke onderscheidingen voor zes inwoners gemeente Montfoort Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Montfoort zet met beleidsplan integrale schuldhulpverlening in op 'grip op geld' houden Nieuws 25 apr, 14:56
Afbeelding
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 25 apr, 08:50
• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 25 apr, 08:46
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10