IJFC behaalt zwaar bevochten overwinning op FC Almere

Algemeen 110 keer gelezen

IJsselstein - Op een zwaar en zeer hobbelig veld heeft IJFC een zwaar bevochten 0-1 overwinning behaald tegen FC Almere. Het team knokte van de eerste tot de laatste minuut en haalde uiteindelijk een prima overwinning.

Matchwinnaar was Luciano Poeketi. Hij veroverde slim de bal van de tegenstander en maakte zijn kans, alleen voor de keeper, fantastisch af. IJFC startte met een behoorlijk aantal invallers, maar die deden het allemaal uitstekend. Afwezig waren: Davey van de Snoek ( geschorst), Travis Wright, Stefan de Wit, Nino Poeketi ( allen geblesseerd) , Stijn de Bie ( begon op de bank i.v.m. rugklachten ) en Gerben Renes ( begon op de bank, had zich vergist in de verzameltijd).

IJFC startte in de volgende formatie: Mike Maaswinkel, Maikel van de Linden ( 58 Gerben Renes ), Jeffrey Stigter, Marc van der Klij, Joël Steiginga, Ruben van Rooijen, Youri de Kruijf ( 75 Robin Dambruck) , Erwin van Soolingen, Luciano Poeketi (95 Stijn de Bie) , Jelle Eissens en Tim van der Brugge.

Op het moeilijk bespeelbare veld hadden beide ploegen moeite om een goed veldspel op de mat te leggen. Veel foute passes aan beide zijden. De fysiek sterke ploeg van FC Almere ging iets beter met de omstandigheden om. Met lange ballen en hopen dat hij een keer goed zou vallen, maar de verdediging van IJFC met Joel Steiginga en Maikel van de Linden op de flanken en het centrale duo Jeffrey Stigter en Marc van der Klij speelden geconcentreerd en gaven bijna geen kans weg. IJFC probeerde te voetballen, maar dat viel niet mee. De eerste twee kansen waren echter voor FC Almere. De eerste na een duidelijke handsbal, maar de voorzet werd nog net onderschept door de prima spelende Marc van de Klij. De tweede kans was een schot net naast. In de 28e minuut de eerste echte kans voor IJFC. IJFC jaagde de tegenstander op, waardoor de rechtsback in de problemen kwam. Luciano Poeketi ontfutselde de bal slim en kon alleen op de doelman afgaan. Met een streep in de hoek liet hij de doelman kansloos 0-1. Een grote meevaller voor IJFC. FC Almere gaf wat meer druk, maar IJFC was snel in de omschakeling. Dat resulteerde in de 30e minuut in een grote kans voor IJFC. Tim van de Brugge onderschepte de pass en stuurde Jelle Eissens de diepte in. Jelle stond schuin voor de goal, had zelf kunnen schieten, maar zag de goed meegelopen Youri de Kruijf vrij voor de goal staan. Door het slechte veld, bleef de bal iets hangen en werd onderschept door een verdediger. De rust werd bereikt met een 0-1 stand. De vele meegereisde supporters waren daar zeer tevreden over.

De tweede helft had FC Almere de wind iets mee en ging vanaf het begin al meteen met lange ballen naar voren werken. Veldheer Jeffrey Stigter met zijn verdediging gaf echter geen krimp. De eerste grote kans was voor IJFC. Luciano Poeketi passeerde zijn directe tegenstander en gaf een perfecte voorzet op Youri de Kruijf. Met een technisch hoogstandje, tikte Youri de bal in een keer uit de lucht richting de tweede paal, millimeters langs de paal. Een paar minuten later moest Mike Maaswinkel twee keer handelend optreden en pareerde twee schoten. Maikel van de Linden moest geblesseerd het veld verlaten na een knietje in zijn bovenbeen. FC Almere was iets sterker, maar echte gevaarlijke kansen kreeg het niet. IJFC bleef levernsgevaarlijk in de counter. In de 71e minuut een prachtige actie van Ruben van Rooijen, hij omspeelde twee tegenstanders en krulde de bal richting de verre hoek. Opnieuw rakelings naast. In de daarop volgende aanval van FC Almere, viel de bal precies voor de voeten van een speler van FC Almere. Met een katachtige reactie redde Mike en voorkwam de gelijkmaker.

Invaller Robin Dambruck was nog geen halve minuut in het veld en kon de score verdubbelen. Uit een goede aanval via Tom van de Brugge, kwam Ruben van Rooijen vrij aan de zijkant van het doel. Hij legde de bal voor op Robin Dambruck, die de bal met de punt van zijn schoen net naast de verkeerde kant van de paal schoot. Opnieuw pech voor IJFC.

FC Almere zette alles op alles en IJFC kwam twee keer goed weg. De eerste vrije kans werd subliem geblokt door de weer hard werkende Erwin van Soolingen het tweede schot werd nog net gered door Mike Maaswinkel. Hij werd omver gelopen, maar kon de bal toch nog redden.

In de 34e minuut raakte ,de prima fluitende scheidsrechter R. Westland, de bal en moest een stuitbal geven aan IJFC. Net buiten het strafschopgebied, maakte Ruben van Rooijen slim gebruik van de stuitbal door met een dropkick de bal direct op de goal te knallen. Redding keeper.

Scheidsrechter Westland, liet maar liefs 8 minuten blessuretijd bijtellen. Mike Maaswinkel moest nog een keer gestrekt naar de bovenhoek bij een hard en goed schot, maar IJFC hield de voorsprong vast.

In de 98e minuut floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Een gelijkspel was eigenlijk de verhouding, maar het kwartje viel eindelijk een keer de goede kant op. Daarnaast had IJFC nog best een aantal gevaarlijke kansen. De vele blije supporters vingen de spelers na afloop bij de zijlijn op en uiteraard werd het clublied weer met volle borst gezongen. Tijdens de terugreis in de bus zongen en klapten zelfs de vaste supporters mee met een aantal hollandstalige hits. De chauffeur gaf nog enkele rondjes om de rotonde om de overwinning extra glans mee te geven. Het was een mooie middag.

Volgende week speelt het team van Patrick Hilhorst en Jitse Boonstra thuis tegen de Meern. De Meern won dit weekend met 1-0 van Benschop en bezit de 9e plaats.

Aangehouden Montfoortse drugsdealer krijgt last onder dwangsom Nieuws 3 mei, 10:40
Podcast 'Iconen van de Geschiedenis' over het verraad van Benschop Nieuws 1 mei, 22:56