Net voor ze zaterdagochtend vroeg op pad moet, kan Wendy Otter de cheque van 1000 euro van het RCF overhandigen aan Ben van Maurik en Ko Schoenmakers. (Foto: Lysette Verwegen)
Net voor ze zaterdagochtend vroeg op pad moet, kan Wendy Otter de cheque van 1000 euro van het RCF overhandigen aan Ben van Maurik en Ko Schoenmakers. (Foto: Lysette Verwegen)

Extraatje voor Dierenambulance

Algemeen 209 keer gelezen

IJSSELSTEIN – Wendy Otter weet sinds kort wat het is om vrijwilliger te zijn op de dierenambulance. En wat erbij komt kijken. Daarom vroeg ze De Verrassing van het Roest Crollius Fonds (RCF) aan: 1000 euro voor een bijdrage in de kosten van promotiemateriaal, zoals banners en flyers. “Daar is, na een flinke investering in de nieuwe ambulance, geen geld meer voor.” Ze leerde het RCF kennen via een aanvraag van IJFC en hoort bij de chequeoverhandiging dat aanvragen beoordeeld worden door een raad van advies en dat goedgekeurde aanvragen bewaard blijven tot een moment van uitreiking. Dierenarts Ko Schoenmakers en coördinator Ben van Maurik zijn blij met de cheque: “Door corona dalen ook onze inkomsten, terwijl het werk doorgaat.” 

De leden van het RCF krijgen ter plekke – zaterdag om 9.40 uur – een demonstratie als er vanuit Lopik gebeld wordt voor een kuiken met letsel en Wendy op pad moet. “Ook voor een kuiken rijden we”, vertelt Van Maurik. “De vrijwilligers – 24/7 beschikbaar - ‘kosten niets’, maar de dierenambulance rijdt niet op water. De opleiding van vrijwilligers en behandeling van letsel verzorgt de Dierenkliniek van Ko Schoenmakers kosteloos. 

Ook voor vervoer naar asiel of opvang rijdt de dierenambulance in en om IJsselstein en Lopik. “Uit maatschappelijke verantwoordelijkheid en dierenliefde.” Kijk op: www.huisdierenvervoerservice.nl, telefoon: 06-15406957, 24/7.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De gedecoreerden met hun partners en burgemeester Van Hartskamp.
Koninklijke onderscheidingen voor zes inwoners gemeente Montfoort Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws 25 apr, 23:29
Afbeelding
Montfoort zet met beleidsplan integrale schuldhulpverlening in op 'grip op geld' houden Nieuws 25 apr, 14:56
Afbeelding
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 25 apr, 08:50
• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 25 apr, 08:46
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10