Huib Kwint, met zijn kenmerkende rode sjaal, was ook decennia lang organisator en ceremoniemeester van Sinterklaas in Linschoten. (Foto: Fr. van Petegem)
Huib Kwint, met zijn kenmerkende rode sjaal, was ook decennia lang organisator en ceremoniemeester van Sinterklaas in Linschoten. (Foto: Fr. van Petegem) (Foto: )

In Memoriam Huib Kwint

  •   keer gelezen

ter nagedachtenis


LINSCHOTEN / LEUVEN - Afgelopen dinsdag 28 juli is, in zijn woonplaats Leuven, oud-Linschoter Huib Kwint op 75-jarige leeftijd overleden. 

Huib was, met zijn vertrouwde rode sjaal, vele jaren een bekend gezicht in Linschoten. Hij stond altijd vooraan bij het organiseren van allerlei activiteiten en was een man die bewees dat je met beperkte financiële middelen toch iets geweldigs kon organiseren. Huib Kwint was een van de mede-oprichters van de stichting Linschotens Belang (LiBel) en ook actief lid van de toenmalige stichting Promon in Montfoort. In die hoedanigheid was hij ook een van de drijvende krachten achter het Ballonfestival Aerostat in 1996.
Hele generaties kinderen in Linschoten zijn opgegroeid met Meneer Huib als opperstalmeester van Sinterklaas. En vele volwassenen zullen zich de Ballenbijtersfeesten van LiBel herinneren, waarbij het dorp een hele dag op z’n kop stond en Huib als grote regelaar alles in de gaten hield. Na het overlijden van zijn partner, Inge, vertrok Huib dertien jaar geleden naar het Belgische Leuven, waar hij een nieuw leven begon met Rita. En hoewel op afstand, bleef hij altijd betrokken bij de activiteiten die door ‘zijn’ LiBel in Linschoten werden georganiseerd. In 2009 werd hij dan ook terecht benoemd tot ere-lid van de stichting. Huib Kwint werd 75 jaar. Door zijn overlijden verliest Linschoten een van haar markantste inwoners.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten